Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου

Θεσσαλονίκη: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 39χρονη ερπετολόγος που προσπαθώντας  να πιάσει οχιά με γάντι σε σχολείο δέχθηκε το δάγκωμα της

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 39χρονη ερπετολόγος που προσπαθώντας  να πιάσει οχιά με γάντι σε σχολείο δέχθηκε το δάγκωμα της και κατέρρευσε

Η η 39χρονη ερπετολόγος προσπάθησε να απομακρύνει το ερπετό «οχιά» από σχολείο στη Θεσσαλονίκη όταν άγνωστο πως τη δάγκωσε και  νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγκεκριμένα μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 39χρονη ερπετολόγος, η οποί δέχθηκε δάγκωμα από οχιά στην προσπάθειά της να εγκλωβίσει το ερπετό που εντοπίστηκε σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό συνέβη σε σχολικό συγκρότημα κοντά στην οδό Γιαννιτσών, όταν επιστάτης εντόπισε το φίδι στο ισόγειο του σχολείου, την ώρα λειτουργίας του ολοήμερου.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 39χρονη ερπετολόγος που προσπαθώντας  να πιάσει οχιά με γάντι σε σχολείο δέχθηκε το δάγκωμα της και κατέρρευσε

Ο επιστάτης άμεσα ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου και έγινε κλήση στην πυροσβεστική, η οποία με τη σειρά της έδωσε το τηλέφωνο δύο ερπετολόγων και στο σημείο έφτασε πρώτη η εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή». Ο επιστάτης του σχολείου έβγαλε εκτός του ισογείου του σχολείου το φίδι, και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο, χρησιμοποιώντας μια σκούπα και στη συνέχεια η ερπετολόγος φορώντας ένα γάντι, που φέρεται να έμοιαζε με τύπου κηπουρικής, έπιασε το φίδι για να το βάλει σε κλουβί-τσάντα μεταφοράς, ωστόσο αυτό τη δάγκωσε.

Η ερπετολόγος κατάφερε να κλείσει την οχιά μέσα στο κλουβί και να το τοποθετήσει μέσα στο όχημά της πριν αρχίσει να καταρρέει μπροστά στα μάτια των εκπαιδευτικών που βρίσκονταν στο σημείο, καθώς υπέστη αναφυλακτικό σοκ.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για έμπειρη ερπετολόγο, η οποία έκρινε ότι μπορούσε να μαζέψει το φίδι χωρίς τη χρήση κάποιου επιπλέον εργαλείου, πέραν του γαντιού και η οποία εκτίμησε ότι πιθανόν η οχιά να ήταν μεταφερόμενη, δηλαδή να είχε μπει στις ρόδες κάποιου οχήματος και να κατέληξε έτσι στο σχολικό συγκρότημα.

Η 39χρονη φέρεται στην αρχή να εκτίμησε πως είχε περιθώριο ενός 24ωρου, ωστόσο η κατάσταση της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα. Άμεσα στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ, πρώτα έφτασαν δυο δικυκλιστές και στη συνέχεια ασθενοφόρο που μετέφερε διασωληνωμένη την άτυχη γυναίκα στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου νοσηλεύεται στην Α’ ΜΕΘ αιμοδυναμικά ασταθής και σε κρίσιμη κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα την Παρασκευή και πάλι στην οδό Γιαννιτσών εντοπίστηκε ένα νερόφιδο στις ρόδες οχήματος.

Please follow and like us: