Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου

Μεταμόρφωση: Συνελήφθη 55χρονος που φωτογράφιζε ανήλικες σε κολυμβητήριο

Συνελήφθη 55χρονος που φωτογράφιζε ανήλικες σε κολυμβητήριο

Την Κυριακή (7/5) στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης συνελήφθη ένας 55χρονος άνδρας γιατί φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε ανήλικα κορίτσια.

Για να φωτογραφίζει είχε φτιάξει μια ιδιοκατασκευή με χαρτόνι όπου μέσα έκρυβε την φωτογραφική μηχανή για να μην γίνεται αντιληπτός. Τον είδε κάποιος και ειδοποίησε την αστυνομία. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης τον συνέλαβαν στα όρια του αυτοφώρου.

Στην κατοχή του και στο σπίτι του βρέθηκαν φωτογραφικές μηχανές, τάμπλετ, κάρτες μνήμης και άλλα ψηφιακά πειστήρια που μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξερεύνηση.

Συγκεκριμένα και κατόπιν όμως εισαγγελικής εντολής και μετά τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του στην περιοχή Ζωγράφου, όπου εντόπισαν και κατάσχεσαν τέσσερις φορητούς υπολογιστές, τρεις κάμερες, δύο τάμπλετ και 17 κάρτες μνήμης.

Ο 55χρονος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Πήγε Αυτόφωρο και πήρε προθεσμία για τις 16 Μαΐου. Ο συλληφθείς αφέθηκε τελικά ελεύθερος έως την εξερεύνηση των ψηφιακών πειστηρίων.

Πώς οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του 57χρονου

Η σύλληψη του 57χρονου έγινε έπειτα από σχετικές καταγγελίες. Όταν πλήρωμα της ομάδας ΔΙΑΣ μετέβη στο σημείο, τον εντόπισε να φέρει πάνω του πλήρη οπτικοακουστικό εξοπλισμό (φωτογραφικές μηχανές, κάμερες, μπαταρίες καμερών). Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν -μεταξύ άλλων- και ένα αυτοσχέδιο χάρτινο κάλυμμα για τις φωτογραφικές μηχανές, με το οποίο πίστευε ότι δεν θα γινόταν αντιληπτός.

Συγκεκριμένα, στην κατοχή του βρέθηκαν:

τρεις φωτογραφικές μηχανές,

δύο βιντεοκάμερες,

δύο μπαταρίες καμερών,

μία εφημερίδα και ένα αυτοσχέδιο χάρτινο κάλυμμα για τις φωτογραφικές μηχανές.

Το συμβάν έγινε την περασμένη Παρασκευή (5/5), με τους αστυνομικούς να τον πιάνουν επ’ αυτοφώρω να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί ανήλικα κορίτσια, εστιάζοντας στην ηβική περιοχή και στα οπίσθιά τους, χωρίς προφανώς τη συναίνεση των αμέριμνων κοριτσιών που έκαναν την προπόνησή τους στο ανοιχτό δημοτικό κολυμβητήριο του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής.

Please follow and like us: