Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

Κούβα: Κινητήρας αεροσκάφους έπιασε φωτιά καθώς χτυπήθηκε από πουλιά – Κατεπείγουσα προσγείωση

Κινητήρας αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Αβάνας στην Κούβα έπιασε φωτιά καθώς  χτυπήθηκε από πουλιά ενω ο πιλότος πραγματοποίησε κατεπείγουσα προσγείωση

Χθες Κυριακή ένας κινητήρας από αεροσκάφος Boeing 737 της αμερικανικής εταιρείας Southwest έπιασε φωτιά όταν χτυπήθηκε από πουλιά, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αβάνας, της πρωτεύουσας της Κούβας. Ευτυχώς όλοι οι  επιβάτες απομακρύνθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, καθώς ο πιλότος πραγματοποίησε  κατεπείγουσα προσγείωση.

Αεροσκάφος της αμερικανικής εταιρείας Southwest χρειάστηκε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση χθες Κυριακή στις 12:05 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 19:05 ώρα Ελλάδας), χωρίς πάντως να τραυματιστεί κανείς σοβαρά, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αβάνας, της πρωτεύουσας της Κούβας. Το αεροσκάφος, που δεν διευκρινίστηκε πόσους επιβάτες μετέφερε, εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα της νήσου προς το Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα, στις νότιες ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε η Corporación de la Aviación Cubana (CACSA) η δημόσια επιχείρηση που διαχειρίζεται τις αερομεταφορές στην Κούβα:

« Αεροσκάφος της αμερικανικής εταιρείας Southwest υπέστη «βλάβη σε έναν από τους κινητήρες του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της απογείωσης, χρειάστηκε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση καθώς υπέστη βλάβη ένας από τους κινητήρες του. Το αεροσκάφος έλαβε άδεια να προσγειωθεί» στο αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί  Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται.»

 

Please follow and like us: