Άρθρο του Φώτη Καρύδα για τον θάνατο του πολιτικού Μανούσου Βολουδάκη «Καλό ταξίδι Μανούσο..»

Άρθρο του Φώτη Καρύδα για τον θάνατο του πολιτικού Μανούσου Βολουδάκη «Καλό ταξίδι Μανούσο..»

Ο Φώτης Καρύδας στο άρθρο του  για τον θάνατο του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσου Βολουδάκη τόνισε πως μέχρι πριν από έναν μήνα έδινε μάχες στη Βουλή για τα συμφέροντα των Χανιωτών, παρά την κατάσταση της υγείας του.

Ήταν ένας ευπατρίδης πολιτικός, εξαιρετικός οικογενειάρχης που τιμούσε με την παρουσία του τη Βουλή των Ελλήνων. Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε ένας εξαιρετικός άνθρωπος και πολιτικός που έζησε και πέθανε φωτεινός, παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας και άξιος σεβασμού και θαυμασμού για τη διαδρομή του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στη χήρα του Σέβη, στα τρία του παιδιά και σε όλη την οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη.

Άρθρο του Φώτη Καρύδα για τον θάνατο του πολιτικού Μανούσου Βολουδάκη «Καλό ταξίδι Μανούσο..»

Σας παραθέτουμε το άρθρο :

 

«Καλό ταξίδι Μανούσο..

Είναι ανείπωτη η θλίψη, όταν φεύγουν νέοι άνθρωποι. Μας γέμισε στεναχώρια η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ένας νέος άνθρωπος, ευγενικός, με ήθος, ευρυμάθεια, πνευματική καλλιέργεια και ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο του, ο Μανούσος Βολουδάκης.

Είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον τόπο του τα Χανιά, ενώ υπήρξε βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ήταν ένας ευπατρίδης πολιτικός, εξαιρετικός οικογενειάρχης που τιμούσε με την παρουσία του τη Βουλή των Ελλήνων. Μέχρι και πριν από έναν μήνα έδινε μάχες στη Βουλή για τα συμφέροντα των Χανιωτών, παρά την κατάσταση της υγείας του.

Διατέλεσε γενικός γραμματέας Εμπορίου στο υπουργείο Ανάπτυξης από το 2005 μέχρι το 2006. Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής στην περιφέρεια Χανίων τον Σεπτέμβριο του 2007. Ακολούθησαν δύο επανεκλογές στις διπλές εκλογές του Μαΐου και τον Ιουνίου του 2012 ενώ εκλέχθηκε ξανά βουλευτής Χανιών τον Ιούλιο του 2019. Διετέλεσε ακόμα υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τον Ιούνιο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2013.

Προτού πολιτευθεί, σταδιοδρόμησε στον ιδιωτικό τομέα, διαδοχικά στην εταιρεία ΕΛΒΑΛ Α.Ε. (1997-2004), όπου διετέλεσε αναπληρωτής γενικός διευθυντής. Εργάσθηκε ακόμα ως σύμβουλος επιχειρήσεων, ενώ το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιουνίου του 2019, εργάστηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας InternationalTradeS.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συντετριμμένος για τον χαμό του, ανέφερε πως «η δημόσια ζωή τού οφείλει πολλά».

Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε ένας εξαιρετικός άνθρωπος και πολιτικός που έζησε και πέθανε φωτεινός, παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας και άξιος σεβασμού και θαυμασμού για τη διαδρομή του.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στη χήρα του Σέβη, στα τρία του παιδιά και σε όλη την οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη.

Καλό ταξίδι στο αιώνιο φως Μανούσο..

 

Please follow and like us: