Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου

Ο φετινός εκπρόσωπος της Ελλάδας για την «Eurovision 2023» είναι ο 16χρονος Βίκτωρας Βερνίκος

Ο φετινός εκπρόσωπος της Ελλάδας για την «Eurovision 2023» είναι ο 16χρονος Βίκτωρας Βερνίκος, μάλιστα  το τραγούδι με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει, είναι δική του σύνθεση.

Η αρμόδια Επιτροπή της ΕΡΤ κατέληξε πως στον 67ο Διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο 16χρονος Βίκτωρας Βερνίκος.

Η αρμόδια Επιτροπή της ΕΡΤ κατέληξε στον 16χρονο έχοντας προηγουμένως συναντηθεί με όλους τους επικρατέστερους υποψηφίους, αλλά και συνυπολογίζοντας την αξιολόγηση της 70μελούς Επιτροπής Κοινού, η οποία για πρώτη φορά μετείχε στη διαδικασία της επιλογής.

Ο Βίκτωρας Βερνίκος είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στην Eurovision, καθώς είναι μόλις 16 ετών, ενώ το τραγούδι του «What They Say», με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει, είναι δική του σύνθεση.

Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε για τον  Βίκτωρα Βερνίκο ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Ο φετινός εκπρόσωπος της Ελλάδας για την «Eurovision 2023» είναι ο 16χρονος Βίκτωρας Βερνίκος

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2023 θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού η Ουκρανία, η νικήτρια χώρα του διαγωνισμού του 2022 με το τραγούδι Stefania των Kalush Orchestra, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της φιλοξενίας της εκδήλωσης λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προκλήθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022.

Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στην Liverpool Arena και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς στις 9 και 11 Μαΐου και τον τελικό στις 13 Μαϊου 2023. Θα είναι η ένατη φορά, αριθμός-ρεκόρ, που το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί τον διαγωνισμό, με τελευταία φορά στο Μπέρμιγχαμ το 1998.

Τριάντα επτά χώρες θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό με τα Σκόπια, τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο να τάσσονται κατά της συμμετοχής τους, κυρίως λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης 2021–2023.

Please follow and like us: