Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

Την παραίτηση Μητσοτάκη και προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του

Την παραίτηση Μητσοτάκη και προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του στο OPEN TV

O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη τόνισε πως το μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο των υποκλοπών, που πλήττει ευθέως τον πυρήνα της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, από την συζήτηση στην Βουλή αναμένουμε  πειστικές απαντήσεις σε καινούργια ερωτήματα από τον πρωθυπουργό, θέτοντας πρωταρχικά το ζήτημα της παραίτησης του κ. Μητσοτάκη και της προσφυγής στις κάλπες

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:
Για το πολιτικό σκάνδαλο των υποκλοπών και τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Σήμερα περιμένουμε τον πρωθυπουργό μήπως και αποφασίσει να δώσει κάποιες πειστικές απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα, τα οποία είναι πάνω από τη Δημοκρατία μας από τον προηγούμενο Αύγουστο, τα οποία αντί να απαντώνται, πληθαίνουν. Η συζήτηση στην Βουλή γέννησε καινούργια ερωτήματα σε σχέση με αυτό το μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο, που πλήττει ευθέως τον πυρήνα της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Είπε η κ. Κεφαλογιάννη για τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο. Είναι αυτός ο νόμος, ο οποίος δίνει το δικαίωμα στον κ. Ράμμο, διότι αναγνωρίζει ως εγγυητές αυτής της διαδικασίας και τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Βουλής, μετά από έρευνες που κάνει ο ίδιος, όχι μετά από παραγγελία συγκεκριμένων προσώπων, για το αν τηρείται η νομιμότητα στο θέμα των παρακολουθήσεων -αυτός είναι ο συνταγματικός ρόλος της ανεξάρτητης Αρχής, γι’ αυτό υπάρχει, είναι το αντίβαρο απέναντι στην ΕΥΠ και την κρατική εξουσία οι ανεξάρτητες Αρχές, αυτές είναι οι πυλώνες του Κράτους Δικαίου- του δίνει, λοιπόν, το δικαίωμα να ερευνήσει και ο κ. Ράμμος είπε έκανα την έρευνά μου και θέλω να σας πω. Η  κυβέρνηση μέχρι και χθες έλεγε «δεν γνωρίζουμε». Μα ποιος δεν γνωρίζει; Ο πολιτικός προϊστάμενος;

Ο κ. Ράμμος ενημέρωσε και τον Πρόεδρο της Βουλής και χτες, προέκυψε από τη συζήτηση, ότι από τα τέλη Αυγούστου είχε στείλει επιστολή στον κ. Τασούλα και του έλεγε «θέλω να ενημερώσω την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας». Ο κ. Τασούλας είχε βάλει στο συρτάρι του αυτή την επιστολή. Η τελευταία επιστολή δόθηκε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, άρα έχουμε πράγματα τα οποία δεν ήταν γνωστά μόνο στον κ. Τσίπρα. Το θέμα δεν είναι πως διέρρευσαν, το ΒΗΜΑ, τα ΝΕΑ, το DOCUMENTO, η Εφημερίδα των Συντακτών, όλες αυτές έχουν κατά καιρούς κάνει ρεπορτάζ, τη δουλειά τους κάνουν οι δημοσιογράφοι, δεν θα τους ενοχοποιήσουμε γι’ αυτό. Το θέμα είναι αν συνέβησαν.

Ο κ. Χατζηδάκης θα έπρεπε πρώτα απ’ όλα να πάει στη Δικαιοσύνη και να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και όχι να λέει -πραγματικά είναι μια εικόνα που δεν τον τιμά τον ίδιο, γιατί έχει πολλά χρόνια στην πολιτική ζωή- ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε τίποτα. Μα είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να μη ξέρει ότι υπήρξαν 12 συνεχώς ανανεούμενες εντολές παρακολούθησης του κ. Φλώρου για λόγους εθνικούς; Ο άνθρωπος, ο οποίος είναι επιφορτισμένος από τον ρόλο του, έχει την ευθύνη να μας προστατεύει από τον εξ ανατολών κίνδυνο; Δύο χρόνια συνεχόμενα είναι αυτά. Ποιοι είναι οι εθνικοί λόγοι, εξέλιπαν; Μπορούμε να είμαστε ασφαλείς; Έχει κύρος όταν μιλάει στο στράτευμα ο κ. Φλώρος ως Α/ΓΕΕΘΑ; Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να μη δεχθεί, έστω κι αν η κυβέρνηση του πρότεινε την παράταση της θητείας του. Να μη το αποδεχτεί, εκτός κι αν υπήρχαν συγκεκριμένες, πειστικές απαντήσεις.

Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Χατζηδάκη. Πότε τον παρακολουθούσαν; Όταν συζητούσαν την πρώτη εφαρμογή του Target Model, του χρηματιστηρίου ενέργειας στην Ελλάδα, που τελικά είναι μία διαδικασία αδιαφανής, που έχει δημιουργήσει -κοιτάξτε σήμερα στις εφημερίδες τα υπερκέρδη κάποιων εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας- υπερπαραγωγή υπερκερδών. Αισχροκέρδεια το λέμε εμείς. Σε αυτό το διάστημα της εφαρμογής αυτού του συστήματος, την περίοδο προς την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, τον κ. Χατζηδάκη τον παρακολουθούσαν. Ποιος; Ο κ. Μητσοτάκης. Άρα υπάρχει το θέμα της παραίτησης, πρώτα και κύρια, του κ. Μητσοτάκη και της προσφυγής στις κάλπες.

Σε τροχιά πρωτιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ιστορικά ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ υποεκτιμάται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Τα τελευταία δέκα χρόνια κατά 90% οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν πιάσει τα ποσοστά του. Ας απαντήσει ο καθένας και ας καταλάβει γιατί γίνεται αυτό. Είναι μια δομική αστοχία ή όχι; Εγώ πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κινείται σε τροχιά πρωτιάς.

Please follow and like us: