Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου

Αττική : Έντονα καιρικά φαινόμενα – Έκλεισαν τα σχολεία – Μηνύματα του 112

Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική – Έκλεισαν τα σχολεία – Μηνύματα του 112

Από το πρωί η Αττική  πλήττετε από ακραία καιρικά – Τα εσπερινά – απογευματινά σχολεία δεν θα λειτουργήσουν λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων

Αττική : Έντονα καιρικά φαινόμενα - Έκλεισαν τα σχολεία - Μηνύματα του 112

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν πλήξει το λεκανοπέδιο, με τη βροχόπτωση να είναι συνεχής και κατά τόπους ιδιαίτερα έντονη και σε αρκετές περιπτώσεις έπεσε και χαλάζι. Όπως ήταν αναμενόμενο, από την κακοκαιρία προκλήθηκαν πολλά προβλήματα στους δρόμους, με αποτέλεσμα η κίνηση των αυτοκίνητων να είναι ιδιαίτερα αυξημένη αλλά και πολλά οχήματα να εγκλωβιστούν στις μεγάλες λίμνες που σχηματιστήκαν στην πόλη..

Αττική : Έντονα καιρικά φαινόμενα - Έκλεισαν τα σχολεία - Μηνύματα του 112

Το πρωί λόγω των ακραίων φαινομένων στην οδό Πειραιάς στη διασταύρωση με την Πέτρου Ράλλη, στην έξοδο Λαχανά επί της Λεωφόρου Κηφισού και στη Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα είχαμε πολλές  διακοπές στην  κυκλοφορία που αποκαταστάθηκε σταδιακά. Παράλληλα στο Μαρούσι, στην οδό Σπύρου Λούη μερικές εκατοντάδες μέτρα από την κύρια είσοδο του ΟΑΚΑ  αρκετά οχήματα εγκλωβίστηκαν από τα νερά κάτω από τη γέφυρα που οδηγεί στη λεωφόρο Κηφισίας.

Αττική : Έντονα καιρικά φαινόμενα - Έκλεισαν τα σχολεία - Μηνύματα του 112

Μάλιστα η τροχαία και η πολίτικη προστασία με ανακοινώσεις τους κάλεσαν   τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Το 112  με μήνυμα του προειδοποιούσε στους κατοίκους του λεκανοπεδίου για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σαρώνουν την Αττική.

Αττική : Έντονα καιρικά φαινόμενα - Έκλεισαν τα σχολεία - Μηνύματα του 112
Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα στην Αττική τα εσπερινά – απογευματινά σχολεία λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για προληπτικούς λόγους, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλη την Αττική.

Η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να συμμορφώνονται με τις οδηγίες Υπ. Πολιτικής Προστασίας και σε κάθε περίπτωση αν πρέπει υποχρεωτικά να μετακινηθούν, κατά την έξαρση των καιρικών φαινομένων να φροντίσουν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, μέχρι την εκτόνωση των φαινομένων.

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα στην Αττική τα εσπερινά – απογευματινά σχολεία λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για προληπτικούς λόγους, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλη την Αττική. Η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να συμμορφώνονται με τις οδηγίες Υπ. Πολιτικής Προστασίας και σε κάθε περίπτωση αν πρέπει υποχρεωτικά να μετακινηθούν, κατά την έξαρση των καιρικών φαινομένων να φροντίσουν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, μέχρι την εκτόνωση των φαινομένων. «Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά. Προτεραιότητά μας η ασφάλεια τους», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης. Αττική : Έντονα καιρικά φαινόμενα - Έκλεισαν τα σχολεία - Μηνύματα του 112

«Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά. Προτεραιότητά μας η ασφάλεια τους», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης.

 

Please follow and like us: