Παρεμβάσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση

Παρεμβάσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πάνου Σκουρλέτη, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση

Πάνος Σκουρλέτης: «Το καθεστώς Μητσοτάκη ισοδυναμεί με «κατασκοπευτική Δημοκρατία»

Οι παρεμβάσεις του Πάνου Σκουρλέτη μετά τις τοποθετήσεις των υπουργών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Απευθυνόμενος στον κ. Πιερρακάκη:

Κύριε Υπουργέ, είστε πράγματι σεένα νευραλγικό πόστο, με βάση τη ζωή μας και έτσι όπως αυτή οργανώνεται. Μου κάνει εντύπωση, όταν αντιλαμβάνεστε ότι στο επίκεντρο αυτής της συζήτησης είναι τα ζητήματα που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά,με παρακολουθήσεις και νέες τεχνολογίες,να το «ξεπετάτε» λέγοντας «συνωμοσιολογία».

Αλήθεια, εσείς απέναντι στα αδιάσειστα στοιχεία που κατέθεσε η ανεξάρτητη Αρχή και λένε ότι υπήρξαν παρακολουθήσεις συναδέλφων σας υπουργών, τουαρχηγού του Στρατού, έχετενα πείτε κάτι; Ή θα συνεχίσει αυτό το γαϊτανάκι του «στρουθοκαμηλισμού»; Δε λέω τίποτα, «πετάω τη μπάλα» έξω; Αυτή την απαράδεκτη τακτική που ακολουθείτε, που απαξιώνει τη συζήτηση και στρέφει την πλάτη στα αμείλικτα ερωτήματα του ελληνικού λαού; Τι γίνεται με τη Δημοκρατία; Τι γίνεται με το Κράτος Δικαίου;

Θα μας πείτε για την Majoritas, που είχατε πάει και μιλήσατε στο συνέδριο;Εκείνη την εταιρεία, η οποία επεξεργάζεται όχι με νόμιμο τρόπο τα προσωπικά μας δεδομένα, αξιοποιώντας και υιοθετώντας μεθόδους Τραμπ για να χειραγωγήσει  το εκλογικό σώμα; Έχετε την ανάγκη να απαντήσετε για όλα αυτά; Για το πολλαπλό σύστημα παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, από το Predator, από την Majoritas, που οδηγούν πια σε ένα καθεστώς Μητσοτάκη που ισοδυναμεί με μια «κατασκοπευτική Δημοκρατία»; Παντού κατάσκοποι! Παντού παρακολουθήσεις!Αυτά είναι τα αμείλικτα ερωτήματα.

Αν αρέσκεστε σε συγκρίσεις, τις συγκρίσεις να μάθετε να τις κάνετε συνολικά.Να μιλήσουμε για πριν από το 2015. Να μιλήσουμε για το πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, απέλυσε ανθρώπους, έκλεισε μονάδες υγείας, μίλησε για αξιολόγηση, υπονομευμένη αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας ότι το 20%-25% -εκ των προτέρων, για να ικανοποιήσουν τις μνημονιακές απαιτήσεις- θα βγουν άχρηστοι και θα μπουν σε διαθεσιμότητα!

Να μιλήσουμε για το 25% της απώλειας του εισοδήματος. Και μη μου μιλάτε για τη διετία που δεν είχατε Σύμφωνο Σταθερότητας, μη μιλάτε για ρεκόρ εξαγωγών, κοιτάξτε τα στοιχεία ξένων επενδύσεων του 2017 και του 2018.Αυτά πρέπει να κοιτάξετε. Να δούμε τα 50 δισεκατομμύρια που δανειστήκατε χωρίς να υπάρχει ο βραχνάς του Συμφώνου Σταθερότητας που πήγανε; Σε απευθείας αναθέσεις; Ποιο είναι το μερίδιο της αμοιβής της εργασίας αυτά τα δυο χρόνια της μεγέθυνσης;

Σταθερό και μικρότερο απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια,γιατί συμπιέζετε τον κόσμο που εξαρτάται από την εργασία του, τον αυτοαπασχολούμενο, υπέρ των λίγων και ισχυρών.Αυτό είναι το αποτύπωμα της πολιτικής σας στο πλαίσιο της ενεργειακής κρίσης,της κρίσης ακρίβειας. Αν θέλετε, λοιπόν, να κάνετε συγκρίσεις θα τις κάνετε συνολικά και όχι επιλεκτικά.

Απευθυνόμενος στον κ. Χατζηδάκη:

Άκουσα τον κ. Χατζηδάκη και αντιλαμβάνομαι την άβολη θέση στην οποία βρίσκεται. Ο ίδιος ομολόγησε ότι αισθάνεται άβολα όταν, τελικά, παραδέχεταιότι γνωρίζει ότι τον παρακολουθούσαν, το είπε πριν από λίγο. Μάλιστα είπε ότι θέλε να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση. Κύριε Χατζηδάκη θα προσφύγετε στη Δικαιοσύνη για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση; Θα πάτε; Θα πάτε στη Δικαιοσύνη να μάθετε τον πράκτορα 000, που το άλλο του όνομα είναι Κυριάκος Μητσοτάκης; Μήπως είναι πολύ δίπλα σας; Ειλικρινά απορώ με πόση άνεση καταλήξατε στο να λέτε ότι εσείς προσωπικά, γιατί οι υπόλοιποι ας κάνουν ό,τι θέλουν, θα καταψηφίσετε την πρόταση δυσπιστίας. Δεν υπάρχει η έννοια της πολιτικής αξιοπρέπειας; Τουλάχιστον αποχωρήστε, μη συμμετάσχετε για να μη θεωρηθεί ότι υπονομεύετε την κυβερνητική πλειοψηφία.

Εσείς αποδεδειγμένα, με βάση τα πορίσματα της ΑΔΑΕ, ήσασταν υπ’ αριθμόν ένα στόχος! Και πότε; Όχι τώρα, που είστε στο Υπουργείο Εργασίας. Για την κυβέρνησή σας τα εργασιακά θέματα είναι «χαμηλής» πολιτικής. Όταν ήσασταν στο Υπουργείο Ενέργειας, τότε που συζητιόταν εάν η CVC θα πάρει μέρος της ΔΕΗ, εάν η MACQUARIE θα πάρει τον ΔΕΔΔΗΕ, εάν θα ιδιωτικοποιηθούν τα δίκτυα φυσικού αερίου. Μεγάλα Deal’s. Ήθελαν να γνωρίζουν κάθε προσωπική σας λεπτομέρεια για να είστε χειραγωγήσιμος, όμηρος, για να σας επιβάλουν λύσεις! Ποιος; Το περιβάλλον Μητσοτάκη. Αυτό είναι το επιτελικό παρακράτος Μητσοτάκη, αυτό είναι το επιτελικό καθεστώς Μητσοτάκη. Αυτά δεν θέλετε να ακουστούν το τριήμερο, γι’ αυτό, μάλιστα, ακολουθείτε και μια πολιτική «ξεπέτας» αυτής της διαδικασίας προσβάλλοντας τους βουλευτές, βάζοντάς τους να μιλούν στη 1 η ώρα, στις 2 και στις 3 η ώρα τα ξημερώματα. Όχι, όμως! Ο κόσμος θα μάθει, θα ακούσει και θα βγάλει τα συμπεράσματά του.

Κάτι τελευταίο. Επειδή αναφερθήκατε στις συντάξεις, ξεχάσατε να μας θυμίσετε τις δώδεκα συνεχείς μειώσεις που οι κυβερνήσεις σας έκαναν στους συνταξιούχους και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν το 40% με 45% της κύριας σύνταξής τους. Ναι ή όχι; Το 2010 – 2015. Δεν το γνωρίζετε; Κύριε υπουργέ ζητήστε να σας τα δώσουν από το υπουργείο, τα έχουν όλα αυτά τα στοιχεία.

Τώρα καταλαβαίνω κι αυτό αφορά τον κ. Πιερρακάκη, γιατί, ενώ από τον Μάρτιο του 2021 υπάρχει πρόβλεψη η ΑΔΑΕ να κατέχει κρυπτογραφημένο αρχείο, έτσι ώστε να μη καταφεύγει στους παρόχους για να παίρνει στοιχεία, ο κ. Πιερρακάκης και ο κ. Τσιάρας, εδώ και 20 μήνες αρνούνται να υπογράψουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ26/1/2023

Please follow and like us: