Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου

Τουρκία: Οι εκλογές θα γίνουν στις 14 Μαΐου ανακοίνωσε ο Ερντογάν από την Προύσα

Οι εκλογές θα γίνουν στις 14 Μαΐου ανακοίνωσε ο Ερντογάν από την Προύσα βάζοντας τέλος σε όλα τα σενάρια .

Με την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών από τον Ερντογάν μπαίνει  τέλος σε όλα τα σενάρια για τις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών «Όλα θα τελειώσουν στις 14 Μαΐου».

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Προύσα μιλώντας στα εγκαίνια εκπαιδευτικού ιδρύματος δήλωσε ότι «όλα θα τελειώσουν» στις 14 Μαΐου, υπονοώντας και επιβεβαιώνοντας ότι αυτή θα είναι η ημερομηνία των εκλογών «Είμαι ευγνώμων στον Αλλάχ που θα πορευτούμε μαζί στις εκλογές που θα διεξαχθούν την 14η Μαϊου».

Παράλληλα ο κυβερνητικός του εταίρος του  Ερντογάν,  Ντεβλέτ Μπαχτσελί φρόντισε να επιβεβαιώσει την Παρασκευή τη διαρροή που ανέφερε πως οι κάλπες θα στηθούν στις 14 Μαΐου «Η Τουρκία έχει εισέλθει σε εκλογικό περιβάλλον, αν και όχι επίσημα. Με την έγκριση και τη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου μας, οι γενικές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Μαΐου 2023. Απομένουν 114 ημέρες, είαμστε έτοιμοι και πιστεύουμε πως η Δημοκρατία θα νικήσει . (…)Η 14η Μαΐου είναι η ημέρα που θα διασφαλίσει την ύπαρξη 85 εκατομμυρίων Τούρκων πολιτών. Πιστεύουμε πως η ιστορία θα επαναληφθεί και το έθνος μας θα προτιμήσει τη σταθερότητα έναντι όλων των παγίδων και των προδοσιών»

Please follow and like us: