Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

Άρθρο του Φώτη Καρύδα για επιχείρηση με ένα κλικ

Οι πολίτες που θέλουν να ιδρύσουν ατομική επιχείρηση μπορούν πλέον να το κάνουν με μερικά κλικ μέσα σε πέντε λεπτά μέσω του Gov.gr!

Η κυβέρνηση στηρίζει σθεναρά τις επενδύσεις και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, με απώτερο στόχο η Ελλάδα μας να πρωτοστατήσει στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, με βασικό όχημα τη στήριξη των ψηφιακών τεχνολογιών και της διασύνδεσης.

Άρθρο του Φώτη Καρύδα για επιχείρηση με ένα κλικ

Σας παραθέτουμε το άρθρο:

«Δια χειρός» Πιερρακάκη, επιχείρηση με ένα κλικ!

«Είναι κοινώς αποδεκτό, ότι έχουν συντελεστεί αμέτρητες ψηφιακές μεταρρυθμίσεις, γεγονός που πιστώνεται βεβαίως στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Οι πολίτες που θέλουν να ιδρύσουν ατομική επιχείρηση μπορούν πλέον να το κάνουν με μερικά κλικ μέσα σε πέντε λεπτά μέσω του Gov.gr!«Χιλιάδες επιχειρήσεις ιδρύονται κάθε μέρα, πέρυσι ιδρύθηκαν 50.000 ατομικές επιχειρήσεις. Απαιτούσε παραπάνω από 5 επισκέψεις, έπρεπε να πηγαίνεις σε μια σειρά από γκισέ για να μπορέσεις να πάρεις συγκεκριμένα πιστοποιητικά. Αυτές οι πέντε επισκέψεις πλέον γίνονται 5 λεπτά και η επίσκεψη είναι πλέον ψηφιακή μέσω του gov.gr. Είναι ακόμη μια μεγάλη αλλαγή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Η κυβέρνηση στηρίζει σθεναρά τις επενδύσεις και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, με απώτερο στόχο η Ελλάδα μας να πρωτοστατήσει στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, με βασικό όχημα τη στήριξη των ψηφιακών τεχνολογιών και της διασύνδεσης. Η ψηφιακή μετάβαση, μεταξύ άλλων, είναι ένας σημαντικός παράγοντας που έχει οδηγήσει στη θεαματική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα μας. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα αλλάζει γρήγορα και προς το καλύτερο! Γίνεται μέρα με την ημέρα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με μεγάλο αναπτυξιακό δυναμισμό. Το παραπάνω αποδεικνύει άλλωστε και το τριπλό ρεκόρ το 2022 στις Αμεσες Ξένες Επενδύσεις, το ρεκόρ εξαγωγών που έφτασαν στο 23% του ΑΕΠ, αλλά και το ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων όλων των εποχών.

Το κράτος έχει περάσει ξεκάθαρα σε νέα ψηφιακή εποχή, με την τεχνολογία να βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών και να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη μάχη για τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, που τόσα χρόνια μάς ταλαιπωρούσε όλους ανεξαιρέτως.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους είναι μια βαθιά τομή, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη ζωή του και αποτελεί τη μετάβαση σε μία δυναμική οικονομία και σε μία δίκαιη κοινωνία. Η ψηφιακή επανάσταση είναι μια σημαντική κατάκτηση της χώρας, που θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμα. Και βεβαίως, το gov.gr είναι δυναμικό έργο, στο οποίο προστίθενται διαρκώς υπηρεσίες και παράμετροι. Είναι σημαντική μεταρρύθμιση, η οποία όχι μόνο μας έβγαλε από τον ψηφιακό μεσαίωνα, αλλά μας μεταμόρφωσε σε χώρα-υπόδειγμα στην ψηφιακή διακυβέρνηση. Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τα άλματα θα είναι βέβαια και μεγάλα. »

Please follow and like us: