Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

Νεπάλ: Στους 67 οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους

Στους 67 οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στο Νεπάλ

Το αεροσκάφους της Yeti Airlines εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα Κατμαντού προς το αεροδρόμιο της Ποχάρα όπου συντριβή στην Ποχάρα του Νεπάλ (κεντρικά), στη χειρότερη αεροπορική τραγωδία στη μικρή αυτή χώρα των Ιμαλαΐων τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια. Εκατοντάδες διασώστες συνέχιζαν να ερευνούν τον χώρο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 72 ανθρώπους

«Το μισό αεροσκάφος είναι στην πλαγιά», δήλωσε ο Αρούν Ταμού, κάτοικος της περιοχής, που δήλωσε στο Reuters ότι έφθασε στο σημείο μερικά λεπτά μετά τη συντριβή. «Το άλλο μισό έχει πέσει στο φαράγγι του ποταμού Σέτι».

Νεπάλ: Στους 67 οι νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την τοπική τηλεόραση διακρίνεται πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται πάνω από το σημείο της συντριβής ενώ διασώστες και κάτοικοι της περιοχής είναι συγκεντρωμένοι γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Εκατοντάδες διασώστες συνέχιζαν να ερευνούν τον χώρο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 72 ανθρώπους και εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα Κατμαντού προς το αεροδρόμιο της Ποχάρα, ενώ μέχρι στιγμής ο μακάβριος αριθμός των θυμάτων έχει εκτοξευτεί στους 67 εκτοξεύτηκε ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή αεροσκάφους

«Το αεροσκάφος φλέγεται», δήλωσε ο αστυνομικός Ατζάι Κ.Τσ., προσθέτοντας ότι τα μέλη των σωστικών συνεργείων δυσκολεύονται να φθάσουν στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε ένα φαράγγι μεταξύ δύο λόφων, κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.

Νεπάλ: Στους 67 οι νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους

Το αεροσκάφος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου από το Φαράγγι Σέτι στις 10:50 π.μ. (τοπική ώρα, 07:05 ώρα Ελλάδας), ανέφερε η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σε ανακοίνωση. «Μετά συνετρίβη».

Please follow and like us: