Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

ΗΠΑ: Το αδιέξοδο συνεχίζεται ο Μακάρθι για 13η ψηφοφορία δεν κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Το αδιέξοδο συνεχίζεται ο Μακάρθι για 13η ψηφοφορία δεν κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η ΗΠΑ περνούν την χειρότερη θεσμική κρίση εδώ και 164 χρόνια με αποτέλεσμα το «φαβορί» των Ρεπουμπλικανών ο Κέβιν Μακάρθι να μην κατάφερνε  ούτε στην 13η ψηφοφορία να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται το αδιέξοδο και βρισκόμαστε στην τέταρτη ημέρα της διαδικασιας.

Συγκεκριμένα ο Κέβιν Μακάρθι στην 13η ψηφοφορία έχασε ξανά όμως κέρδισε μία ακόμα ψήφο σε σχέση με την προηγούμενη, 12η ψηφοφορία, λαμβάνοντας 214 στο σύνολο. Για να εκλεγεί, ωστόσο, χρειάζεται 218 ψήφους.

ΗΠΑ: Το αδιέξοδο συνεχίζεται ο Μακάρθι για 13η ψηφοφορία δεν κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Οι διαπραγματεύσεις για την εξασφάλιση συμφωνίας με τους συντηρητικούς που αντιτίθενται δείχνουν να μην οδηγούν πουθενά καθώς  ομάδα σκληροπυρηνικών Ρεπουμπλικανών έχει μέχρι στιγμής εκτροχιάσει την προσπάθεια του Μακάρθι να γίνει πρόεδρος της Βουλής. Ο Μακάρθι συνέχισε να διαπραγματεύεται μαζί τους το βράδυ της Πέμπτης, προτείνοντας παραχωρήσεις στην προσπάθειά του να πάρει περισσότερες ψήφους. Οι διαπραγματεύσεις σημείωσαν κάποια πρόοδο, αφού κάποιοι άλλαξαν την ψήφο τους υπέρ του.

Οι Δημοκρατικοί από την άλλη παρέμειναν ενωμένοι πίσω από τον Χακίμ Τζέφρις, ο οποίος έχει λάβει περισσότερες ψήφους από τον Μακάρθι σε κάθε ψηφοφορία, αλλά παραμένει κάτω από το απαραίτητο όριο.

Πρόκειται πλέον για την μεγαλύτερη σε διάρκεια ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή του προέδρου εδώ και 164 χρόνια, καθώς η διαδικασία διανύει την τέταρτη ημέρα της.

Please follow and like us: