Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

Οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν την σύλληψη ενός ύποπτου για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Οι γερμανικές αρχές την Τετάρτη πραγματοποίησαν την σύλληψη ενός πράκτορα ξένης υπηρεσίας πληροφοριών με την υποψία ότι μοιράστηκε κρατικά μυστικά με τη Ρωσία φέτος.

Η σύλληψη έγινε έπειτα από έφοδο στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του υπόπτου και άλλου ενός ατόμου.

Στην  ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία ανέφερε:

«Ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος για προδοσία κατά του κράτους. Το 2022, μοιράστηκε πληροφορίες που βρήκε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με μια ρωσική υπηρεσία πληροφοριών. Το περιεχόμενο θεωρείται κρατικό μυστικό»,

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών (BND) ξεκίνησε τη δική της εσωτερική έρευνα μόλις αντιλήφθηκε την πιθανότητα προδοσίας στις δικές της τάξεις, δήλωσε ο επικεφαλής της BND Μπρούνο Καλ. Όταν αυτές οι υποψίες μεγεθύνθηκαν, η υπηρεσία ειδοποίησε ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Η διακριτικότητα ήταν το κλειδί στη συνέχεια, καθώς κάθε λεπτομέρεια της έρευνας που θα δινόταν στη δημοσιότητα θα μπορούσε να δώσει «στον αντίπαλο πλεονέκτημα στην πρόθεσή του να βλάψει τη Γερμανία», είπε ο Μπρούνο Καλ.

«Με τη Ρωσία, έχουμε να κάνουμε με έναν παράγοντα που πρέπει να υπολογίζουμε την σκληρότητα και την προθυμία του να είναι βίαιος», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της BND.

Please follow and like us: