Άρθρο του Φώτη Καρυδά: Το «πιλοτικό» κουμπί πανικού, έσωσε κιόλας μια ανθρώπινη ζωή!

Άρθρο του Φώτη Καρυδά: Το «πιλοτικό» κουμπί πανικού, έσωσε κιόλας μια ανθρώπινη ζωή!

Θεσπίστηκε πρόσφατα η πιλοτική λειτουργία του προγράμματος αξιοποίησης της ψηφιακής εφαρμογής «Κομβίον Πανικού» (PanicButton), η οποία εγκαθίσταται στα έξυπνα κινητά, και ειδοποιεί την Αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, που προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που ενσωματώνει ευρωπαϊκή οδηγία για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με υπηκόους τρίτων χωρών.

Άρθρο του Φώτη Καρυδά: Το «πιλοτικό» κουμπί πανικού, έσωσε κιόλας μια ανθρώπινη ζωή!
Σας παραθέτουμε το άρθρο:

Το «πιλοτικό» κουμπί πανικού, έσωσε κιόλας μια ανθρώπινη ζωή!

Οι καινοτομίες παρά την συνεχόμενη κρίση από την πανδημία την ενέργεια και άλλα μείζονα θέματα, συνεχίζονται, και είναι τόσο σημαντικές που μπορούν ακόμα να σώσουν ζωές. Όπως η πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με το κουμπί πανικού, που αφορά γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, θεσπίστηκε πρόσφατα η πιλοτική λειτουργία του προγράμματος αξιοποίησης της ψηφιακής εφαρμογής «Κομβίον Πανικού» (PanicButton), η οποία εγκαθίσταται στα έξυπνα κινητά, και ειδοποιεί την Αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, που προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που ενσωματώνει ευρωπαϊκή οδηγία για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με υπηκόους τρίτων χωρών.

Τον εφιάλτη που καταγγέλλει πως έζησε στα χέρια του πρώην συντρόφου της εξομολογήθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η βαφτιστήρα του τραγουδιστή Τριαντάφυλλου. Η 22χρονη Χριστίνα ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον 33χρονο σύντροφό της, με τον οποίο συζούσε εννέα μήνες. Η νεαρή είχε ενεργοποιήσει το panicbutton στο κινητό της και εξαιτίας αυτού κατάφερε να σωθεί. Πάτησε το κουμπί και αμέσως ειδοποιήθηκε η μητέρα της και η αστυνομία. Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του ζευγαριού μέσα σε 10 λεπτά, συνέλαβαν τον 33χρονο και τον πήγαν στο Αυτόφωρο.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο υπουργείο Δικαιοσύνης για αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία που δίνει επιτέλους σημαντική δύναμη στα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας.

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι κάτι αυτονόητο, όπως φαίνεται σήμερα. Η πολιτεία, η εκάστοτε κυβέρνηση, η κοινωνία συνολικά, αλλά και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά οφείλει να αγωνίζεται με θάρρος για την προάσπισή τους. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς φόβο και φυλετική βία, αλλά με αγάπη, πραγματική αλληλεγγύη, όρια, ισότητα και αξιοπρέπεια.Κανείς δεν πρέπει να νιώθει ευάλωτος σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Δεν νοείται το σωτήριο έτος 2022 που εκπνέει σε λίγο, να ακούμε για δολοφονίες γυναικών. Είναι αδιανόητο να μετράμε 20 γυναικοκτονίες τον τελευταίο χρόνο και χιλιάδες γυναίκες να κακοποιούνται σωματικά με βαναυσότητα και να μην μπορούν να βάλουν ένα τέλος σε αυτόν τον Γολγοθά τους. Είναι ανείπωτο σε μια εποχή που κραυγάζει -και πολύ καλά κάνει-, για την ισότητα, τη διαφορετικότητα, να μένουν αβοήθητες γυναίκες και συνάνρωποί μας.

«Όταν μια γυναίκα κακοποιείται, γεννιέται ένας ανήλικος παραβάτης. Οταν ένα παιδί κακοποιείται, πεθαίνει ο πολιτισμός».

Ως εδώ.
Όχι άλλα θύματα.

 

Please follow and like us: