Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

Άρθρο του Φώτη Καρυδά: «Maestro αλλά Νετφλιξ», με πολλαπλά οφέλη

Άρθρο του Φώτη Καρυδά: «Maestro αλλά Νετφλιξ», με πολλαπλά οφέλη

Σίγουρα όταν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έγραφε το σενάριο του Maestro, δεν φανταζόταν ότι η επιτυχία του θα έφτανε μέχρι το Netflix.

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώτος κύκλος της δημοφιλούς σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Maestro». Είναι η πρώτη ελληνική σειρά που θα προβληθεί στο Netflix καθώς η πλατφόρμα αγόρασε τα παγκόσμια δικαιώματά της. Πρόκειται για μια ιστορία με σημαντικά κοινωνικά μηνύματα καθώς καταπιάνεται με τα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας, τον ρατσισμό και την ομοφοβία. Τα γυρίσματα έγιναν στους Παξούς και στην Κέρκυρα και έτσι οι μαγικές εικόνες των ελληνικών αυτών νησιών θα ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Άρθρο του Φώτη Καρυδά: «Maestro αλλά Νετφλιξ», με πολλαπλά οφέλη

Σύμφωνα με ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg, όσο πιο επιτυχημένη είναι εισπρακτικά μία κινηματογραφική ταινία ή σειρά τόσο πιο ωφελημένο αποδεικνύεται και το μέρος που γυρίστηκε. Με άλλα λόγια, ο κλάδος του τουρισμού της χώρας μας θα ωφεληθεί σημαντικά από την παγκόσμια προβολή του «Maestro» από την πλατφόρμα Netflix.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών στη σειρά είναι συγκλονιστικές και ειδικότερα αυτές της Μαρίας Καβογιάννη και του Γιάννη Τσορτέκη. «Κρατάω το “Maestro” πολύ κοντά στην καρδιά μου και νιώθω βαθιά τιμή και χαρά που αυτή η ιστορία θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο μέσω του Netflix. Ανυπομονώ για αυτό το ταξίδι», δήλωσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, σεναριογράφος, σκηνοθέτης αλλά και ηθοποιός της σειράς.

Άρθρο του Φώτη Καρυδά: «Maestro αλλά Νετφλιξ», με πολλαπλά οφέλη

O Co-CEO της συνδρομητικής πλατφόρμας Τεντ Σαράντος βρέθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό μέσα στο καλοκαίρι και στήριξε ανοιχτά την προσπάθεια που γίνεται από τη χώρα μας: «Ο πρωθυπουργός πιστώνεται την παροχή κινήτρων για να έρθουν παραγωγές στην Ελλάδα. Είναι στα σπάργανα, αλλά είναι κάτι αξιοσημείωτο και απίστευτα αποδοτικό για να έρθει παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα, τόσο σε ό,τι αφορά την αφήγηση ελληνικών ιστοριών στον υπόλοιπο κόσμο όσο και την παραγωγή ταινιών στην Ελλάδα».

Η απίστευτη αυτή επιτυχία θα φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο για τον κλάδο του τουρισμού όσο και για την εθνική οικονομία!.Mέσα σε έναν αντικειμενικά πολύ ανταγωνιστικό χώρο, αυτόν της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας, η Ελλάδα είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει! Και γιατί όχι, να κυριαρχήσει!

Please follow and like us: