Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

Χαλάνδρι: Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου Δημοτικού – Έργα που ξεπερνούν τα 4 εκατ. στα σχολεία της πόλης

Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου Δημοτικού – Έργα που ξεπερνούν τα 4 εκατ. στα σχολεία της πόλης

Ολοκληρώθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και στο 5ο Δημοτικό, με την τοποθέτηση θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων. Προηγήθηκαν εργασίες στεγάνωσης και θερμομόνωσης όπως και η αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων με LED.

Το έργο εντασσόταν στην 3η φάση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης 10 σχολείων της πόλης, που στοχεύει, αφενός στην καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτηρίων, αφετέρου στη διαμόρφωση συνθηκών θερμικής άνεσης για τα παιδιά και τους δασκάλους τους. Ήδη έχει ολοκληρωθεί το αντίστοιχο έργο στο σχολικό συγκρότημα του 1ου – Γυμνασίου – 1ουΛυκείου και ακολουθούν τα άλλα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Συνολικά θα αντικατασταθούν με διπλά υαλοστάσια, κουφώματα εκτάσεως/ 2.200 τ.μ. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί έργα στεγάνωσης και θερμομόνωσης 4.733 τ.μ., συνολικά στα 10 σχολεία, όπως και η τοποθέτηση 1.634 λαμπτήρων LED. Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης ύψους 1.250.000 ευρώ χρηματοδοτείται εν μέρει από το ΕΣΠΑ και κατά 500.000 ευρώ από τον δημοτικό προϋπολογισμό.

Έργα που εκτελούνται

Τις προηγούμενες μέρες, ξεκίνησαν οι εργασίες πλήρους ανακατασκευής των χώρων υγιεινής του 5ου Λυκείου, στο Κάτω Χαλάνδρι, καθώς και η δημιουργία WC ΑμεΑ και ράμπας προσβασιμότητας για όλους και όλες.

Παράλληλα, γίνονται αποξηλώσεις αποσαθρωμένων σοβάδων, αποκαταστάσεις,  και ελαιοχρωματισμοί των εξωτερικών όψεων του 8ουΓυμνασίου. Για μια ακόμη φορά, άγνωστοι βανδάλισαν τους φρεσκοβαμμένους τοίχους του συγκροτήματος.

Χαλάνδρι: Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου Δημοτικού – Έργα που ξεπερνούν τα 4 εκατ. στα σχολεία της πόλης

Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

7ο & 10ο Δημοτικό (Κάτω Χαλάνδρι) – Ολοκληρώθηκε ο ελαιοχρωματισμός των εσωτερικών χώρων, ενώ έγινε αντικατάσταση παλαιών  λαμπτήρων με Led. Την προηγούμενη χρονιά είχαν ανακατασκευασθεί πλήρως οι χώροι υγιεινής και έγιναν εργασίες στεγάνωσης.

9o Δημοτικό – Έγινε ανακατασκευή των WC των κοριτσιώνκαι κατασκευή WC για ΑμεΑ, ενώ στον αύλειο χώρο έγιναν έργα διαμόρφωσης και αποκατάστασης. Πέρσι, είχαν ανακατασκευαστεί πλήρως και τα WC των αγοριών.

2ο Νηπιαγωγείο – Ανακατασκευή και διαμόρφωση αύλειου χώρου. Τοποθέτηση νέου οργάνου παιδικής χαράς. Σε συνέχεια της πρόσφατης- πλήρους ανακαίνισης εσωτερικών χώρων τώρα έγινε η ανακατασκευή και του εξωτερικού δαπέδου με διαχείριση ομβρίων και τοποθέτηση οργάνου για παιχνίδι.

11ο Νηπιαγωγείο (Άνω Νέο Χαλάνδρι – Ανακατασκευή WC με αντικατάσταση δικτύων, αλλαγή ειδών υγιεινής, κατασκευή wc για ΑμεΑ.

4ο Γυμνάσιο (Τούφα) – Αποξηλώσεις αποσαθρωμένων σοβάδων, αποκαταστάσεις, στοκαρίσματα και ελαιοχρωματισμοίεξωτερικών και  εσωτερικών χώρων.

5ο Γυμνάσιο (Κάτω Χαλάνδρι) – Αποξηλώσεις αποσαθρωμένων σοβάδων, στοκαρίσματα, αποκαταστάσεις και ελαιοχρωματισμοί εξωτερικών χώρων.

Έργα που ξεπερνούν τα 4.000.000

Από το 2019 έχουν γίνει δεκάδες κτιριακές παρεμβάσεις στα 48 σχολεία της πόλης, ενώ παράλληλα συνεχίζονται τα έργα βελτίωση της προσβασιμότητας και της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων.

Το συνολικό ύψος των έργων φτάνει τα 4.189.200 ευρώ!

Τα έργα κτιριακών υποδομών, τα οποία χρηματοδοτούνται με ίδιους πόρους του Δήμου, συνεχίζονται μετά την υπογραφή και της νέας σύμβασης συντήρησης σχολικών κτιρίων, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Έλενα Χριστούλη, αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας:
«Αδιάκοπη η φροντίδα για τα σχολεία της πόλης»

«Από το 2014, ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για την ανάταξη των σχολείων της πόλης, που είχαν εγκαταλειφθεί επί δεκαετίες. Το πρώτο βήμα ήταν η ενίσχυση με χιλιάδες ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου των σχολικών επιτροπών, δεδομένου ότι οι επιχορηγήσεις που λάμβαναν πριν από το 2014 ήταν μηδενικές. Πέραν τούτου έχουν επενδυθεί εκατομμύρια, πλέον, ευρώ σε έργα υποδομών. Οι παρεμβάσεις συνεχίστηκαν αδιάκοπα μέσα στην πανδημία και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να μην σταματήσουν, παρά τογεγονός ότι η εκτίναξη του πληθωρισμού έχει συμπαρασύρει το κόστος των υλικών, δημιουργώντας τεράστιες δυσκολίες. Η φροντίδα της σημερινής διοίκησης για τα σχολεία της πόλης είναι αδιάκοπη και θα επεκταθεί περαιτέρω και στους αύλειους χώρους, εφόσον εγκριθεί και η πρόταση ύψους  2.000.000 ευρώ που έχουμε καταθέσει στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, σχολίασε η αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Έλενα Χριστούλη.

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Please follow and like us: