Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

Σέρρες: «Έκρηξη σε καυστήρα σχολείου» Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τον θάνατο του 11χρονου

 «Έκρηξη σε καυστήρα σχολείου στις Σέρρες» Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τον θάνατο του 11χρονου

Η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες από την έκρηξη σε καυστήρα του 9ου δημοτικού σχολείο Σερρών με την κατηγορία ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματικές βλάβες κατά συρροή και έκρηξη

Συγκεκριμένα η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις  για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για σωματικές βλάβες κατά συρροή και έκρηξη, για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας.  Οι δύο άνδρες, 52χρονος εργολάβος του έργου και ο 43χρονος ηλεκτρολόγος, ο οποίος επέβλεπε τις εργασίες, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Επίσης από αμέλεια κατηγορούνται οι υπεύθυνοι της μετατροπής του καυστήρα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Σήμερα (6 Δεκεμβρίου 2022) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στις Σέρρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, 2 ημεδαποί άνδρες, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια. Πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών».

Please follow and like us: