Παρασκευή, 19 Απριλίου

Ποιητική Συλλογή της Στέφης Θεοδότου «Άνθρωπος Εδώ» από τις Εκδόσεις Λιβάνη

Από σήμερα στα βιβλιοπωλεία η ποιητική συλλογή της Στέφης Θεοδότου «Άνθρωπος Εδώ» από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Ένα βιβλίο μια ποιητική συλλογή που μας ανοίγει τη καρδιά του, που ξεκλειδώνει τα συναισθήματά μας προκαλώντας μας να δούμε τον κόσμο μέσα από τη γεμάτη ευαισθησία ματιά της Στέφης Θεοδότου.

Βλέπουμε ή απλά Παρατηρούμε; Προσπερνάμε ή Αφουγκραζόμαστε; Αγγίζουμε; Νοιώθουμε; Βιώνουμε; Και στη τελική υπάρχει «Άνθρωπος Εδώ» ;

Ποιητική Συλλογή της Στέφης Θεοδότου «Άνθρωπος Εδώ» από τις Εκδόσεις Λιβάνη

Θέλω να μιλήσω γι’ αυτούς

μήπως καταλάβουν οι άλλοι

Κάπως έτσι

οι άλλοι γίνονται «αυτοί»

κι αυτοί γίνονται «οι άλλοι»

Και εμείς ;

Εσύ ;

Χτυπάς την πόρτα σ’ έναν κόσμο

βιαστικό…

Ποιος είναι;

Άνθρωπος εδώ.

Η Στέφη Θεοδότου είναι Κοινωνική Λειτουργός, Εμψυχώτρια Παιδαγωγικής Θεάτρου και Σκηνοθέτις. Είναι ιδρύτρια του Εργαστηρίου Δημιουργικής Έκφρασης ΔΡώΜΕΝ (Δρω-Για-Μένα) κι επί επτά έτη δασκάλα των Θεατρικών Ομάδων Ενηλίκων του Δήμου Χαλανδρίου, όπου και το 2017 έλαβε το Βραβείο Μουσικής Επένδυσης στα Θεατρικά Βραβεία Κηφισιάς για την παράσταση «Ο Ρινόκερος» του Ευγένιου Ιονέσκο.

Έχει ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις σε κείμενα της ίδιας κι έχει δημοσιεύσει τραγούδια, στα οποία έχει γράψει στίχους και μουσική.

Το 2021 κέρδισε το 2ο Βραβείο Ποίησης «Λήκυθος» από την Περιφέρεια Αττικής για το ποίημά της «Το Όραμα» κι έλαβε Γ΄ Τιμητική Διάκριση από την Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά για το ποίημά της «Μέσ’ απ’ το Κάτι», το οποίο έχει εκδοθεί στη συλλογή «Το Κάλεσμα για τη Λευτεριά» από τις Εκδόσεις Κούρος.

Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Φοιτά στο ΔΠΜΣ «Δημιουργική Γραφή-Συγγραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής  Μακεδονίας.

Το βιβλίο «Άνθρωπος Εδώ» είναι μία ποιητική συλλογή που αναμφίβολα συμβάλει στην κοινωνική ευαισθητοποίηση και οραματίζεται ένα μέλλον «από τον Άνθρωπο» και «για τον Άνθρωπο».

Please follow and like us: