Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

Νέο Ευρωπαϊκό μαχητικό αεροσκάφους με την ονομασία Future Combat Air System (FCAS)

Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία προχωρούν στην ανάπτυξη μαχητικού που θα αντικαταστήσει Rafale και Eurofighter

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η πρώην Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχαν παρουσιάσει  για πρώτη φορά τα σχέδια για το FCAS τον Ιούλιο του 2017 που αφορούσε ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σήμερα οι εταιρείες των τριών ευρωπαϊκών χωρών προχωρούν στην επόμενη φάση ανάπτυξης του μαχητικού FCAS αποκαλύπτοντας πως το συνολικό κόστος του σχεδίου θα ξεπεράσει τα 100 δισ. Ευρώ.

Νέο Ευρωπαϊκό μαχητικό αεροσκάφους με την ονομασία Future Combat Air System (FCAS)

Οι τρεις χώρες  συμφώνησαν να ξεκινήσουν την επόμενη φάση ανάπτυξης ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους με την ονομασία Future Combat Air System (FCAS), το οποίο εκτιμάται ότι θα κοστίσει συνολικά περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, η επόμενη φάση ανάπτυξης του μελλοντικού μαχητικού αεροπορικού συστήματος (FCAS) αναμένεται να κοστίσει περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα μοιραστούν εξίσου μεταξύ των τριών χωρών.

Η Dassault, η Airbus και η Indra συμμετέχουν στο σχέδιο που θα αρχίσει να αντικαθιστά τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Γαλλίας και τα Eurofighter της Γερμανίας και της Ισπανίας από το 2040.

 

Please follow and like us: