Δευτέρα, 15 Απριλίου

Πλεύρης: Έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων – Θα γίνετε χωρίς συνταγογράφηση με πιο απλή η διαδικασία

Χωρίς να απαιτείται συνταγογράφηση θα γίνεται το εμβόλιο της γρίπης, όπως τόνισε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Θάνος Πλεύρης : «Έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων»

Ο κ. Πλεύρης εξήγησε πως η διαδικασία, πλέον, θα είναι ανοιχτή για τους πολίτες, καθώς υπάρχει επάρκεια εμβολίων. Αν και δεν  προσδιόρισε το πότε θα συμβεί αυτό οι πληροφορίες μας λένε πως η  νέα διαδικασία θα έρθει σύντομα ίσως και τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως σε λίγες μέρες η συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτική και πλέον δεν θα χρειάζεται κάποιος να πάει στο γιατρό για να το κάνει αλλά θα πηγαίνει στο φαρμακείο.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε:

«Πλέον έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων. Ενδεχομένως κι από την άλλη εβδομάδα η γενική γραμματέας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, που τρέχει το θέμα, θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Θα ανοίξουμε το σύστημα για να γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς συνταγογράφηση».

Please follow and like us: