Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου

Με δηλώσεις του ο  υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας σχετικά με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη προσπάθησε να εμπλέξει την Ελλάδα

Σήμερα  το πρωί ανακοίνωση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης τονίζει πως έχει συλλάβει συνολικά 46 άτομα σχετικά με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα στα οποία και μια γυναίκα από τη Συρία, την Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία είναι ύποπτη ότι τοποθέτησε τη βόμβα.

Σουλεϊμάν Σοϊλού : «Αν οι τρομοκράτες δεν είχαν συλληφθεί θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα»

Σχεδόν αμέσως ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού σε δηλώσεις του σχετικά με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη υποστήριξε  πως αν οι τρομοκράτες δεν είχαν συλληφθεί θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια του να εμπλέξει εκ νέου την Ελλάδα.

Ο υπουργός υποστήριξε παράλληλα πως έχουμε εμποδίσει 200 απόπειρες τρομοκρατίας μόνο φέτος». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του «Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Θέλω να εκφράσω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα» Κατά τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας στους συλληφθέντες είναι και αυτός που οργάνωσε την έκρηξη και «αυτός που έδωσε την εντολή να δολοφονηθεί ο τρομοκράτης».

Δεν αποδεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας

Παράλληλα ο Σοϊλού στη δήλωσή του ενέπλεξε και τις ΗΠΑ εξαπολύοντας μια έντονη επίθεση με τη φράση «δεν αποδεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας».

Επιχειρώντας να εξηγήσει την επίθεση αυτή ο Σοϊλού είπε, σύμφωνα με το CNN Turk, ότι «η συμμαχία με ένα κράτος που στέλνει χρήματα από τη Γερουσία του σε οντότητες που “εκτρέφουν” τρομοκρατικές οργανώσεις θα πρέπει να συζητηθεί».

«Όποιος προσπαθεί να παρέχει εσωτερικές πληροφορίες στο ΡΚΚ είναι ο δράστης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητήσουμε πολύ για τα πιόνια. Το πιο σημαντικό είναι να χτυπήσουμε τα κεφάλια αυτών. Θα στείλουμε μια πολύ ισχυρή απάντηση σε αυτό το μήνυμα» πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Ανακοίνωση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης μετά τις συλλήψεις

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης σήμερα το πρωί με ανακοίνωση της τόνισε πως έχει συλλάβει συνολικά 46 άτομα σχετικά με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη. Ανάμεσα στα οποία και μια γυναίκα από τη Συρία, την Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία είναι ύποπτη ότι τοποθέτησε τη βόμβα. Μάλιστα διευκρινίζετε πως κατά την ανάκρισή της ομολόγησε και δήλωσε πως είχε εκπαιδευτεί από κούρδους μαχητές στη Συρία και πως πέρασε στην Τουρκία μέσω της βορειδυτικής συριακής περιφέρειας Αφρίν.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «η τρομοκράτης του ΡΚΚ πήρε την εντολή για την Κωνσταντινούπόλη από το αρχηγείο που βρίσκεται στο Κομπάνι της Συρίας και παραδέχθηκε ότι πυροδότησε τη βόμβα στις 16:20 της Κυριακής (13/11)

Τονίζετε πως η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της γυναίκας μετά από έλεγχο του υλικού που κατέγραψαν 1.200 κάμερες ασφαλείας στο οποίο φαίνεται η γυναίκα να αφήνει τη βόμβα στο σημείο της έκρηξη.«Καταλήξαμε ότι το άτομο αυτό έφυγε από το σημείο της έκρηξης με ταξί και κατεύθυνθηκε στην περιοχή Εσενλέρ. Ακολούθησε επιχείρηση σε 21 διευθύνσεις για τις οποίες είχαμε στοιχεία ότι οι ένοικοι τους είχαν επαφές με το άτομο αυτό. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής συνελήφθησαν 46 άτομα και από τις ανακρίσειες οδηγηθήκαμε στο ότι το άτομο που άφησε τη βόμβα ζούσε στην περιοχή Küçükçekmece».

Please follow and like us: