Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου

Εξηγήσεις από την Τουρκία ζητά το Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα

Εξηγήσεις από την Τουρκία ζητά το Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα

Ο Νάτσο Σάντσες Αμόρ εισηγητής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την Τουρκία σημειώνει ότι «Ιδιαίτερα ατυχές το λυπηρό περιστατικό που επηρέασε τον Απόστολο Τζιτζικώστα » και ζητά εξηγήσεις από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα διευκρινίσεις ζητά o Νάτσο Σάντσες Αμόρ εισηγητής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την Τουρκία για το τι συνέβη με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία.

Με ανάρτησή του o Νάτσο Σάντσες Αμόρ στο Twiiter, εισηγητής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την Τουρκία σημειώνει ότι:

«Η Επιτροπή των Περιφερειών κάνει εξαιρετική δουλειά στο να διατηρεί τα κανάλια ανοιχτά σε τοπικό επίπεδο στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα ατυχές, το λυπηρό περιστατικό που επηρέασε τον Αντιπρόεδρο, Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος ταξίδευε στη Σμύρνη για να συμπροεδρεύσει στην ολομέλεια της Γενική Συνέλευσης Ευρώπης-Μεσογείου (ARLEM). Αυτό πρέπει να διευκρινιστεί».

Παράλληλα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ΕΛΚ σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter τονίζετε πως :

«Αν και φαινομενικά τηρεί τις ευρωπαϊκές αξίες της ΕΕ ως μια υποψήφια προς ένταξη χώρα, η Τουρκία χθες (σ.σ. το Σάββατο 5/11) κράτησε και απαγόρευσε την είσοδο στον αντιπρόεδρο επιτροπής των περιφερειών και του προέδρου της Ευρωμεσογειακής Επιτροπής ARLEM. Το ΕΛΚ καταδικάζει την αδικαιολόγητη αυτή πρόκληση»

Please follow and like us: