Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

Περιφέρεια Αττικής: Δήλωση Περιφερειάρχη για την απαράδεκτη απόφαση των τουρκικών αρχών σε βάρος του Προέδρου της ΕΝΠΕ Α. Τζιτζικώστα

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για την απαράδεκτη απόφαση των τουρκικών αρχών σε βάρος του Προέδρου της ΕΝΠΕ Α. Τζιτζικώστα

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στην δήλωση του για την απαράδεκτη απόφαση των τουρκικών αρχών να απαγορεύσουν στον Απόστολο Τζιτζικώστα την είσοδο του στη Σμύρνη ότι προσβάλλει και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού προεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ.  Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει ότι το σημερινό καθεστώς που κυβερνά τη γειτονική μας χώρα απέχει πολύ από τις ευρωπαϊκές αρχές κι αξίες.

Σας παραθέτουμε την δήλωση:

«Η απαράδεκτη απόφαση των τουρκικών αρχών να απαγορεύσουν στον Απόστολο Τζιτζικώστα την είσοδο του στη Σμύρνη και να προεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ, προσβάλλει την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποδεικνύει ότι το σημερινό καθεστώς που κυβερνά τη γειτονική μας χώρα απέχει πολύ από τις ευρωπαϊκές αρχές κι αξίες.

Είμαι βέβαιος ότι το μεγαλύτερο τμήμα του τουρκικού λαού δεν συμφωνεί με τη στάση της κυβέρνησης του, το ίδιο πιστεύω και για το αυτοδιοικητικό προσωπικό της Τουρκίας.

Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της όξυνσης.

Ως Αυτοδιοίκηση επενδύουμε στη φιλία και τη συνεργασία των λαών μας, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και του σεβασμού των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου που πρέπει να διέπει τις σχέσεις των κρατών.»

Γραφείο Τύπου Δελτίο Τύπου5/11/2022

 

Please follow and like us: