Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου

Επεισόδιο σε Ελληνική περιοχή ευθύνης με σκάφος του Λιμενικού και Τουρκική ακταιωρό – Αναφορά της Frontex υπέρ της Ελλάδας

Επεισόδιο σε Ελληνική περιοχή ευθύνης με σκάφος του Λιμενικού στη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μεταναστών με Τουρκική ακταιωρό. Επίσημη αναφορά από ιταλικό σκάφος της Frontex που ήταν παρών στο επεισόδιο κατά των Τούρκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ στα ανοιχτά της Σάμου σκάφος του Λιμενικού που κινήθηκε μέσα σε Ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης στη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μεταναστών Τουρκική ακταιωρός έστρεψε τα όπλα απειλώντας το ελληνικό σκάφος.

Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε μετά την αναφορά του πληρώματος ιταλικού σκάφους της Frontex που ήταν παρών στο επεισόδιο και δικαιώνει τη θέση της Ελλάδας. Ανέφερε ότι η τουρκική ακταιωρός έστρεψε τα όπλα σε σκάφος του Λιμενικού που κινήθηκε μέσα σε ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης.

Μάλιστα το πλήρωμα του ιταλικού σκάφους συνέταξε επίσημη αναφορά την οποία απέστειλαν στην έδρα του Ευρωπαϊκού οργανισμού στη Βαρσοβία, όπου αναφέρει ξεκάθαρα ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στην ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης (SAR).

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης για το θέμα στα ανοιχτά της Σάμου δήλωσε:

 «Μέσα σ’ ένα 24ωρο, αφενός η Τουρκία εξακολουθεί να επιτρέπει στα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών να στέλνουν συνανθρώπους μας στο θάνατο, με την Ελλάδα να σώζει όσο περισσότερους μπορεί και αφετέρου, σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής, προκαλεί, εισερχόμενο στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα, επιθυμώντας ίσως να προκαλέσει κάποιο επεισόδιο. (…) Τα στελέχη του Λιμενικού αντέδρασαν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, χωρίς να παρασυρθεί στα παιχνίδια που επιδιώκει η Τουρκία στο Αιγαίο».

Please follow and like us: