Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

Σε διάλογο καλεί την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ

Σε διάλογο καλεί την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επισημάινοντας ωστόσο ότι υπάρχουν προβλήματα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Χουλουσί Ακάρ «Συγκεκριμένοι πολιτικοί, επειδή έρχονται και εκλογές, συνεχίζουν με ενέργειες και δηλώσεις τους να κάνουν ζημιά στον ελληνικό λαό και στην ευημερία του».

Ο  Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μιλώντας στο HaberTurk  τόνισε πως «Έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα. Εμείς λέμε να επιλύσουμε τα προβλήματά μας με ειρηνικό τρόπο, στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου και ως δυο πολιτισμένες χώρες να έχουμε συνομιλίες και διάλογο. Ο  Έλληνας ομόλογός μου, αύριο εάν πει “έρχομαι”, είναι καλοδεχούμενος. Αύριο να με καλέσει είμαι έτοιμος να πάω αμέσως. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον διάλογο».

Μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ τόνισε:

«Η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συνομιλίες. Θέλουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με διάλογο», σημείωσε ο Τούρκος ΥΕΘΑ, σύμφωνα με τον οποίο ωστόσο «η προσπάθεια εξοπλισμού  της Ελλάδας είναι μάταιη, όπως είναι μάταιη και η προσπάθεια των Ελλήνων να τρέχουν πίσω από “κάλπικες” συμμαχίες. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να φτάσουν κάπου. (…)Κάθε φορά υπενθυμίζουμε στους συνομιλητές μας ότι η Τουρκία είναι ένας δυνατός έμπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος», πρόσθεσε ο κ. Ακάρ, «και με αυτήν την έννοια, ο διάλογος θα έχει όφελος προς όλες τις πλευρές, και η δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου είναι σημαντική και επωφελής για την Τουρκία και την Ελλάδα.  (…)Στους ομολόγους μας και στις άλλες χώρες με τις οποίες συνομιλούμε λεμέ “παρακαλούμε να έχετε μια ουδέτερη, δίκαιη στάση”. Τους λέμε ότι δεν τηρούν την ουδετερότητα τους».

 

 

 

Please follow and like us: