Σάββατο, 11 Νοεμβρίου

Βρετανία: Ο  Μπόρις Τζόνσον δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία των Συντηρητικών παρά το γεγονός ότι έχει την απαιτούμενη υποστήριξη των βουλευτών

Ο  Μπόρις Τζόνσον δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία των Συντηρητικών παρά το γεγονός ότι έχει την απαιτούμενη υποστήριξη των βουλευτών.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία των Συντηρητικών παρά το γεγονός ότι έχει την απαιτούμενη υποστήριξη των βουλευτών. Πλέον επικρατέστερος για να διαδεχθεί τη Λιζ Τρας στην ηγεσία των Συντηρητικών και στην Πρωθυπουργία της Βρετανίας είναι ο Ρίσι Σούνακ

Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε πως  είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «αυτό δεν θα ήταν απλώς το σωστό. (…)δεν μπορείς να κυβερνήσεις αποτελεσματικά αν δεν έχεις ένα ενωμένο κόμμα στο Κοινοβούλιο».

Ο Μπόρις Τζόνσον Είχε δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητα του, έπειτα από την παραίτηση της Λιζ Τρας, αλλά είχε πει στους υποστηρικτές του πως ήθελε να είναι υποψήφιος, συγκεντρώνοντας την υποστήριξη επτά υπουργών.

Αφού διέκοψε τις διακοπές του στην Καραϊβική, ο Μπόρις Τζόνσον, μίλησε με τους Ρίσι Σούνακ και Πένι Μορντάουντ, προκειμένου να τους πείσει να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της πολιτικής του επιστροφής. Όμως  λίγες ώρες πριν την λήξη της προθεσμίας της κατάθεσης της υποψηφιότητας, ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να αποσυρθεί καθώς έχει δηλώσει μόλις 60 υποστηρικτές. Αριθμός πολύ χαμηλότερος από το όριο των 100 βουλευτών που απαιτείται για να μπει στο ψηφοδέλτιο.

Ακόμα, είπε ότι λόγω της αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας με τους Σούνακ και Μορντάουντ, «φοβάμαι ότι το καλύτερο είναι να μην επιτρέψω να προχωρήσει η υποψηφιότητά μου και να δεσμεύσω την υποστήριξή μου σε όποιον πετύχει». «Πιστεύω ότι έχω πολλά να προσφέρω, αλλά φοβάμαι ότι απλώς δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Please follow and like us: