Παρασκευή, 19 Απριλίου

Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί στρατιωτικά και έχει ενισχύσει τις συμμαχίες της ιδίως με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία

Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί στρατιωτικά και έχει ενισχύσει τις συμμαχίες της ιδίως με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε την Τουρκία να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό της Παρασκευής με την απίστευτη  εικόνα των 92 μεταναστών. Όπως είπε ο  υπουργός παράνομοι μετανάστες, στην πλειονότητα τους ήταν Αφγανοί και ορισμένοι Σύροι, μάλιστα εξήγησε πως η Frontex δήλωσε πως στον Έβρο τους μετέφεραν τρία οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλάκης.

«Δεν μας εκπλήσσει η συμπεριφορά αυτή της Τουρκίας» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος ο οποίος έστειλε το μήνυμα στην γείτονα χώρα ότι «η σημερινή Ελλάδα δεν είναι του 2019 για να μην πάω πιο πίσω. Η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί στρατιωτικά και έχει ενισχύσει τις συμμαχίες της ιδίως με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. (…)Υπάρχει ένας λαός ο οποίος είναι απολύτως ενωμένος και δεν δέχεται καμία συζήτηση για κυριαρχικά δικαιώματα».

Ο υπουργός τόνισε παράλληλα σχετικά με  τον φράχτη στον Έβρο πως με απόφαση του ΚΥΣΕΑ θα κατασκευαστούν και τα υπόλοιπα 140χλμ.:

«Μέχρι να φτιαχτούν, να γνωρίζει ο λαός ότι οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τον στρατό και τους ακρίτες στον Έβρο προστατεύουν τα σύνορα. (…)υπάρχει απόλυτη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. (…) Από τον Έβρο δεν θα περάσει κανείς όποια κόλπα και αν σκαρφιστεί η απέναντι πλευρά την οποία καλώ να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό της Παρασκευής, είναι μια τρισάθλια εικόνα».

Please follow and like us: