Πούτιν: «Μια απευθείας σύγκρουση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ με την Ρωσία θα οδηγούσε σε μια παγκόσμια καταστροφή»

Απευθείας σύγκρουση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ με την Ρωσία θα οδηγούσε σε μια παγκόσμια καταστροφή δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου της συνόδου κορυφής που παραχώρησε στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστανά  επεσήμανε πως «Οποιαδήποτε απευθείας σύγκρουση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ με την Ρωσία θα οδηγούσε σε μια παγκόσμια καταστροφή. Ελπίζω ότι εκείνοι που το λένε αυτό είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να μην πάρουν τέτοιες πρωτοβουλίες».

Παράλληλα ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη «άμεσα» για νέα «μαζικά» πλήγματα στην Ουκρανία, ούτε επέκταση της επιστράτευσης που διέταξε πριν από τρεις εβδομάδες για να αντιμετωπίσει τις αποτυχίες του στρατού του, σημειώνοντας ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει να καταστρέψει την Ουκρανία.

Ενώ ξεκαθάρισε πως η επιστράτευση Ρώσων εφέδρων θα ολοκληρωθεί εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων και πως δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επιστράτευση.  Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν στρατολογηθεί 222.000 άνδρες από τους 300.000 που είχαν προγραμματιστεί, εκ των οποίων οι 16.000 βρίσκονται ήδη σε «μονάδες που εμπλέκονται σε μάχες».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε πως «Δεν έχουμε θέσει ως στόχο να καταστρέψουμε την Ουκρανία. Όχι, φυσικά όχι». Ενώ για την ενδεχόμενη χρήση Πυρηνικών από την Ρωσία  ανέφερε πως  «δεν υπάρχει ανάγκη για μαζικά πλήγματα» τώρα επειδή οι περισσότεροι καθορισμένοι στόχοι έχουν πληγεί.

Επανέλαβε τη θέση του Κρεμλίνου ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να διεξαγάγει συνομιλίες, αν και τόνισε ότι αυτές θα απαιτούσαν διεθνή μεσολάβηση εάν η Ουκρανία είναι πρόθυμη να λάβει μέρος σε αυτές.

 

Please follow and like us: