Σάββατο, 13 Απριλίου

Χορηγία του Ιδρύματος Λάτση στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς – Εγκαινιάστηκε το νέο τμήμα Επειγόντων

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κώστα Τασούλα και σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκαν

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 τα εγκαίνια του έργου αναβάθμισης του «Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών» του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» που υλοποιήθηκε με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Η δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση αφορούσε στη μελέτη και υλοποίηση της πλήρους οικοδομικής και Η/Μ ανακατασκευής του συνολικού κτιριακού συγκροτήματος (1.192 m2) του Τ.Ε.Π., του περιβάλλοντος αυτού χώρου (1.600 m2) και του νέου στεγάστρου (350 m2) καθώς και στην προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού.

Χορηγία του Ιδρύματος Λάτση στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς - Εγκαινιάστηκε το νέο τμήμα Επειγόντων

Ο κ. Ελευθέριος Μπούλιας, Διοικητής του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» τόνισε:

«Η αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, του οποίου γνώμονας για τη λειτουργία του είναι ο ασθενής και η ασφάλειά του, ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική του κατάσταση, μάς δίνει τη δυνατότητα να στοχεύουμε:

στην έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος υγείας του, στην αποτελεσματική αντιμετώπισή του,  στην παροχή υψηλής ποιότητας φροντίδας,  στην ταχύτητα και την αποδοτικότητα με την οποία θα μπορεί να παρέχεται η φροντίδα αυτή και στην ανάπτυξη και εξέλιξη της ιατρικής έρευνας, στην εκπαίδευση και εξειδίκευση του ιατρικού προσωπικού.

Ο Δρ. Πέτρος Καλαντζής, Προέδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, ανέφερε στην ομιλία του ότι:

«Η δωρεά αυτή εντάσσεται σε μια δέσμη δράσεων που είχαμε εξαγγείλει το 2018 ανταποκρινόμενοι στην εθνική τραγωδία που προκάλεσε η πυρκαγιά στο Μάτι. Ειδικότερα, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα μείγμα στοχευμένων παρεμβάσεων στον τομέα της Υγείας ευελπιστώντας ότι αυτές θα συνεισφέρουν μεσο-μακροπρόθεσμα στην ετοιμότητα και έγκαιρη αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Ως εκ τούτου, το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος αυτού κατευθύνθηκε στην κάλυψη αναγκών που σχετίζονται με τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών. Άλλωστε, ο τομέας της Υγείας αποτελεί έναν κρίσιμο κρίκο που διαπερνά οριζόντια την αλυσίδα Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης οποιασδήποτε κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Κατόπιν, λοιπόν, διερεύνησης και ιεράρχησης των αναγκών από κοινού με τους επικεφαλής των αρμοδίων Υγειονομικών Περιφερειών της Αττικής, με Διοικητές Νοσοκομείων της Αττικής και σε συνεργασία με εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων του Ελληνικού Δημοσίου, υλοποιήσαμε στο διάστημα αυτών των ετών που μεσολάβησαν μερικές σημαντικές δωρεές που ήδη έχουν ενταχθεί στο Ε.Σ.Υ.

Χορηγία του Ιδρύματος Λάτση στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς - Εγκαινιάστηκε το νέο τμήμα Επειγόντων

Συγκεκριμένα:

Χρηματοδοτήσαμε την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του ΚΑΤ, την αναβάθμιση της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας καθώς και τη δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, επίσης στο ΚΑΤ.

Χρηματοδοτήσαμε τον εκσυγχρονισμό του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων.

Προσφέραμε εξοπλισμό για τις ανάγκες λειτουργίας σταθερών αιθουσών και κινητών συνεργείων αιμοληψίας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Η σημαντικότερη, όμως, συνεισφορά μας στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, ήταν η χρηματοδότηση της μελέτης και της υλοποίησης του έργου Αναδιαρρύθμισης, Ανακαίνισης και Αναβάθμισης του Τ.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», που έχουμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να εγκαινιάζουμε σήμερα.

Πεποίθησή μας στο Ίδρυμα Λάτση είναι ότι κάθε συνδρομή στο έργο της Πολιτείας για την αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού των ελληνικών νοσοκομείων συνιστά καθήκον όλων μας. Καθήκον που από πλευράς μας διαχρονικά υπηρετούμε εδώ και δεκαετίες, παραμένοντας πιστοί στις αξίες και τις αρχές κοινωνικής προσφοράς του Γιάννη Λάτση.».

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, τόνισε:

«Ευχαριστούμε την κυρία Μαριάννα Λάτση για τη συμβολή της οικογένειας Λάτση και του Ιδρύματος σε ένα Νοσοκομείο που αρκεί να πούμε ότι για το 2021 δέχτηκε 80.000 επισκέψεις και το πρώτο εξάμηνο του 2022 έχει δεχτεί 54.000 επισκέψεις. Το σημαντικό όμως, πέρα από το να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα, είναι ότι με τη διασφάλιση των 350 εκατομμυρίων που έχουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα υπάρξει κτιριακή αναδιάρθρωση 80 νοσοκομείων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Νοσοκομεία όμως δεν είναι μόνο οι κτιριακές υποδομές και ο εξοπλισμός για τα οποία έχουν διασφαλιστεί κονδύλια είναι οι γυναίκες και οι άνδρες που υπηρετούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους βλέπουμε και τώρα εδώ μπροστά μας. Αγαπητοί γιατροί και νοσηλευτές στηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προκηρύξεις 6.000 θέσεων προσπαθώντας να δώσουμε κίνητρα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον για να μείνουν οι γιατροί στο Ε.Σ.Υ.. Βήμα βήμα θα λύνονται τα προβλήματα, βήμα βήμα θα αλλάζει η εικόνα του Εθνικού συστήματος υγείας.».

Please follow and like us: