Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου

Νέες απειλές από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί «να σταματήσει να «κουνάει το δάχτυλο η Ελλάδα» και να «προκαλεί την υπομονή μας»

Νέες απειλές από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί «να σταματήσει να «κουνάει το δάχτυλο η Ελλάδα» και να «προκαλεί την υπομονή μας»

O Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο εθνικιστής εταίρος της τουρκικής κυβέρνησης εξαπέλυσε απειλές προς την Ελλάδα μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα.  Αυτή τη φορά επιστράτευσε την ενεργειακή απειλή, απειλώντας τη χώρα μας λέγοντας «να σταματήσει να «κουνάει το δάχτυλο» και να «προκαλεί την υπομονή μας».

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί τόνισε:

«η Τουρκία είναι ο ασφαλέστερος διάδρομος για τη μεταφορά πλούσιων πόρων φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο προς την Ευρώπη. Η γραμμή που μεταφέρει ενέργεια στην Ελλάδα είναι το TANAP. Θα είναι υπέρ της ενεργειακής ασφάλειας για αυτή τη χώρα, αν σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία και σταματήσει να προκαλεί την υπομονή μας. (…)Η γραμμή που μεταφέρει ενέργεια στην Ελλάδα είναι o TAP δήλωσε. Η συμφωνία υδρογονανθράκων που υπέγραψε η χώρα μας με τη Λιβύη είναι επίσης ιστορικού χαρακτήρα και έχει ενοχλήσει πολύ τις δυτικές χώρες. (…)Όταν ερμηνεύουμε τις εξελίξεις με όρους ενεργειακής γεωπολιτικής, η Τουρκία είναι ο ασφαλέστερος και πιο σίγουρος τερματικός σταθμός για τη μεταφορά των πλούσιων πόρων φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο στην Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκές χώρες σκέφτονται πώς να ζεσταθούν και να έχουν φως  αυτό τον χειμώνα. Ευτυχώς, η Τουρκία δεν έχει ποτέ τέτοιο πρόβλημα, τέτοιο φόβο».

 

Please follow and like us: