Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου

Ερντογάν: Η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις στα διεθνή ύδατα σε άλλες χώρες

Η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις στα διεθνή ύδατα σε άλλες χώρες τόνισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εννοώντας το μνημόνιο που υπέγραψε η Λιβύη με την Τουρκία για υδρογονάνθρακες

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής της Πράγας έδειξε μια επικριτική διάθεση απέναντι στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με προκλητικές δηλώσεις τονίζοντας πως η  Τουρκία έχει τη δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις στα διεθνή ύδατα σε άλλες χώρες με τις δηλώσεις του θεωρητικά να αφορούν το μνημόνιο που υπέγραψε η Λιβύη με την Τουρκία για υδρογονάνθρακες.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε:

«Διαθέτουμε δυο σεισμογραφικά σκάφη και πέντε γεωτρύπανα και τα πλοία μας μπορούν να κάνουν γεωτρήσεις μέχρι τα 12.000 μέτρα. Κι όταν ολοκληρώσουμε τις εργασίες μας, έχουμε τη δυνατότητα και ικανότητα να κάνουμε γεωτρήσεις στα διεθνή ύδατα σε άλλες χώρες . (…)Το άκουσα από τους ηγέτες στην τελευταία σύνοδο κορυφής της Πράγας: “Πώς θα περάσουμε αυτόν τον χειμώνα”. (…) Όλοι συζητούν γι’ αυτό. Είπα, “δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα”. Οι ηγέτες σκέφτονταν μόνο τη στιγμή. Δυστυχώς, δεν αξιολόγησαν με κοινή λογική τις εξελίξεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

Please follow and like us: