Κυριακή, 14 Απριλίου

Παραλήρημα Ερντογάν μετά την απάντηση  Μητσοτάκη το βράδυ της Πέμπτης στην Σύνοδο της Πράγας

Με νέο παραλήρημα του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνει για ακόμη μία φορά πως τον τελευταίο καιρό βρίσκεται εκτός ελέγχου.

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε στους Τούρκους δημοσιογράφου απάντηση για το βράδυ της Πέμπτης στην Σύνοδο της Πράγας όταν μετά την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της άτυπης Συνόδου Κορυφής των 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ερντογάν περιέγραψε στους δημοσιογράφους τη στιγμή της απρόσμενης για εκείνον έντασης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών στην Πράγα.

O Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε:

«Ο Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει τους κανόνες του πρωτοκόλλου. Αν και η ομιλία του δεν ήταν στο πρόγραμμα, ολοκλήρωσα την ομιλία μου και πέρασα στο τραπέζι μου», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος στη διάρκεια του λόγου του στην Πράγα κατηγόρησε ξανά την Αθήνα πως αυξάνει την ένταση στην περιοχή με προκλητικές ενέργειες. (…)Δεν ξέρω πώς πήρε την άδεια, προσπάθησε να μιλήσει για εμένα. Τι θα έπρεπε να κάνω; Να απαντήσω στην απάντησή του; Θα πέσει ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας σ’ αυτό το επίπεδο;».

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν κλείνει την πόρτα του διαλόγου… έχουμε τη βεβαιότητα ότι έχουμε με το μέρος μας το διεθνές δίκαιο»

Please follow and like us: