Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

Μάνφρεντ Βέμπερ: Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί συνεχώς την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας

O επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα  Bild εξέφρασε την δυσαρέσκειά του στο γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε σήμερα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα.

Μάνφρεντ Βέμπερ «Ο Ερντογάν θέλει να αυξήσει τη στρατιωτική του παρουσία στα κατεχόμενα της Κύπρου».

Όπως ανέφερε ο Μάνφρεντ Βέμπερ αναφερόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, «Ο Ερντογάν θέλει να αυξήσει τη στρατιωτική του παρουσία στα κατεχόμενα της Κύπρου και απειλεί συνεχώς την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Αυτή δεν είναι μόνο απαράδεκτη συμπεριφορά μεταξύ των εταίρων του ΝΑΤΟ, αλλά και η πραγματικότητα για τις υποτιθέμενες φιλοδοξίες του Ερντογάν για ένταξη της χώρας του στην ΕΕ».

Ο Βέμπερ τόνισε τέλος ότι τόσο ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν όσο και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα πρέπει «να μην επιτρέψουν καμία ασάφεια σχετικά με την ευρωπαϊκή υποστήριξη για την Ουκρανία και το μέλλον της ΕΕ» στη συνάντηση που θα έχουν στην Πράγα. Μάλλον ήρθε η ώρα να είμαστε σαφείς απέναντι στην Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι «Η προοπτική ένταξής της στην ΕΕ έχει απομακρυνθεί εδώ και καιρό».

Please follow and like us: