Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου

Συνάντηση Πάνου Σκουρλέτη για τις υπηρεσίες του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συνάντηση Πάνου Σκουρλέτη για τις υπηρεσίες του «Βοήθεια στο Σπίτι» – Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Η μεγάλη σημασία της στοχευμένης στήριξης των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού σε τοπικό επίπεδο, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε, στο Δ’ ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας την Τρίτη,ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, με στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες σε όλο τον Δήμο.

Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν επίσης, ο Χρήστος Κανλής, επικεφαλής της «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» και η δημοτική σύμβουλος Όλγα Ακιανίδου, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο Νέας Ιωνίας, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης ενημερώθηκε για το έργο που προσφέρουν καθημερινά ιατροί, φυσιοθεραπευτές, οικογενειακοί βοηθοί και το υπόλοιπο προσωπικό στους πολίτες που έχουν ανάγκη αυτές τις υπηρεσίες.

Παράλληλα, λόγω και των τελευταίων εξελίξεων, στη συζήτηση αναδείχθηκε η σημασία της θεσμικής και τυπικής θωράκισης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και η ύπαρξη και η απρόσκοπτη λειτουργία του σε όλη την επικράτεια.

Συνάντηση Πάνου Σκουρλέτη για τις υπηρεσίες του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε:

«Δεν χρειάζεται να αναλύσει κανείς τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχονται σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού στα τόσα χρόνια λειτουργίας του. Όλα αυτά είναι πλέον δεδομένα και αποδείχθηκαν με μεγαλύτερη έμφαση στις δύσκολες συνθήκες υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του COVID – 19.

Κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίσαμε πλήρως τη διάθεση των απαραίτητων πόρων για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του, ενώ παράλληλα το πρόγραμμα θωρακίστηκε θεσμικά με την ένταξή του σε οργανικές μονάδες των Δήμων και την πρόβλεψη για στελέχωση με μόνιμο προσωπικό. Για πρώτη φορά δε, επιχειρήθηκε να δοθεί τέλος στην κατάσταση της εργασιακής «ομηρίας», στην οποία είχαν περιέλθει οι επί σχεδόν 20 χρόνια εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, με μια νομοθετική ρύθμιση που οδήγησε στην υλοποίηση του διαγωνισμού του 2019 για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Απέναντι στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία δυστυχώς δεν έλαβε υπόψη την πλήρως αιτιολογημένη νομοθετική ρύθμιση και που δικαιολογημένα έχει προκαλέσει εκ νέου αναστάτωση στους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», η νομοθετική πρωτοβουλία που θα περιλαμβάνει συμμόρφωση στο διατακτικό της και παράλληλα διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων αποτελεί υπέρτατη υποχρέωση της κυβέρνησης. Αρκεί να αφήσει στην άκρη τον δογματισμό της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της, που οδηγεί στην αποδιάρθρωση των κοινωνικών δομών για χάρη ιδιωτικών συμφερόντων και να μην κρύβεται πίσω από στείρους νομικισμούς ούτε να κωλυσιεργεί κερδίζοντας χρόνο.

Απαιτείται λύση εδώ και τώρα.

Εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση και σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ μπορεί και πρέπει να δοθεί η προσήκουσα λύση.

Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και ότι θα σταθούμε αρωγοί στα δίκαια αιτήματά τους σε όλα τα επίπεδα καθώς και την πρόθεσή μας να συνεισφέρουμε ώστε να δοθεί επιτέλους δίκαιη και οριστική λύση σε αυτό το ακανθώδες και χρόνιο πρόβλημα, για το οποίο οι εργαζόμενοι ουδεμία ευθύνη φέρουν.»

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ4/10/2022

 

 

 

 

Please follow and like us: