Δευτέρα, 15 Απριλίου

Ένα νέο ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο η νέα πρόκληση για το ΝΑΤΟ – Η σούπερ τορπίλη του χαρακτηρίζεται ως το «Όπλο της Αποκάλυψης»

Ένα νέο ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο η νέα πρόκληση για το ΝΑΤΟ – Η σούπερ τορπίλη του χαρακτηρίζεται ως το «Όπλο της Αποκάλυψης» – Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ανεβάζει το θερμόμετρο της πυρηνικής αντιπαράθεσης .

H ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», αποκαλύπτει έκθεση πληροφοριών του ΝΑΤΟ, η οποία στάλθηκε στα πιο σημαντικά συμμαχικά στρατηγεία τις Συμμαχίας  μιλώντας για ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρυχίο ονόματι  Belgorod. Πρόκειται για ένα υποβρύχιο drone, το οποίο παρουσιάστηκε από το Κρεμλίνο το 2018 και εκφράζονται φόβοι ότι η αποστολή του είναι να δοκιμάσει για πρώτη φορά τη σούπερ τορπίλη Poseidon, η οποία χαρακτηρίζεται ως το «Όπλο της Αποκάλυψης».

Η τορπίλη, η Poseidon είναι μια πυρηνική κεφαλή που ταξιδεύει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και στη συνέχεια εκρήγνυται κοντά στην ακτή, προκαλώντας ραδιενεργό τσουνάμι  που μπορεί να εξαλείψει μητροπόλεις, όπως η Νέα Υόρκη ή το Λος Αντζελες. Είναι ένα από τα συστήματα που θα επιτρέψουν τη στρατηγική υπεροχή στη Ρωσία.

Αν και στην ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει δίκτυο δορυφόρων με αισθητήρες υπερύθρων ακριβώς για να ανιχνεύσουν την εκτόξευση των ρωσικών πυραύλων, καθώς η ανάφλεξη των κινητήρων τους προκαλεί υψηλές θερμοκρασίες. Το μειονέκτημα των  δορυφόρων αυτών είναι πως  δεν μπορούν να δουν  τι συμβαίνει στα βάθη της θάλασσας. Από την άλλη όμως  η τορπίλη αυτή σχεδιάστηκε για να εκπέμπει πολύ λίγη θερμότητα και να ταξιδεύει αθόρυβα με πάνω από εκατό χιλιόμετρα την ώρα. Με λίγα λόγια είναι αόρατη για τα ραντάρ και τους δορυφόρους εντοπισμού των ΗΠΑ.

Το «Belgorod» έχει μήκος 184 μέτρα και πλάτος 15 και μπορεί να ταξιδέψει με περίπου 60 χιλιόμετρα την ώρα σε κατάδυση και  μπορεί να παραμείνει έως και 120 ημέρες στον βυθό χωρίς να χρειαστεί ν’ αναδυθεί στην επιφάνεια. Οι έλικες θεωρούνται επίσης καινοτόμες επειδή έχουν σχεδιαστεί για να ξεφεύγουν από τα σόναρ. Στο οπλοστάσιό του περιλαμβάνει την υπερτορπίλη Poseidon, ένα βλήμα 24 μέτρων με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής περίπου δύο μεγατόνων.

Επειδή η Ρωσία  δεν διαθέτει μεγάλα αεροπλανοφόρα και καταδρομικά για να ανταγωνιστούν το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, έχουν επικεντρωθεί στα υποβρύχια οχήματα. Μάλιστα το 2019 με εντολή του  Βλαντιμίρ Πούτιν τροποποιήθηκαν  τα σχέδια ενός στρατηγικού υποβρυχίου ώστε να γίνει η κινητήρια δύναμη των drones και των μίνι υποβρυχίων ικανών να επιχειρούν σε βάθη όπου κανένα σκάφος του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να καταδυθεί.

Please follow and like us: