Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

Βούλτεψη: Για την κατάσταση στα θαλάσσια σύνορα μας ενημερώθηκε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισκεπτόμενη  στη Σάμο

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη επισκέφτηκε στη Σάμο και ενημερώθηκε για την κατάσταση στα θαλάσσια σύνορα μας.

Βούλτεψη: «Στρατηγική της Ελλάδας η προστασία των συνόρων και η προστασία των ανθρώπων.»

Η κ. Βούλτεψη επισκέφθηκε το λιμεναρχείο Σάμου και ενημερώθηκε από τον λιμενάρχη Δημήτρη Τσίνια για την κατάσταση στα θαλάσσια σύνορα, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της ελληνικής Πολιτείας «για τις διαρκείς και νυχθημερόν προσπάθειές τους στην φύλαξη των συνόρων μας, με σεβασμό στην διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» όπως είπε η υφυπουργός.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη τόνισε:

«Η στρατηγική της Ελλάδας, όπως έχει διαμορφωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στηρίζεται σε δύο άξονες: προστασία των συνόρων και προστασία των ανθρώπων».

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου συμμετείχε  στο αφιερωμένο στην υγεία των γυναικών συνέδριο που διοργάνωσε ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης και το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την μακροζωία και την πρόληψη των ασθενειών του γήρατος. Ας σημειωθεί ότι από τη Σάμο συμβολικά ξεκίνησαν οι δράσεις στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, με εκπαίδευση προσφύγων και μεταναστών στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που αξιοποιεί κονδύλια από το συγκεκριμένο Ταμείο για την διαδικασία της ένταξης.

 

Please follow and like us: