Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου

Η κυβέρνηση βλέπει το ενδεχόμενο να στείλει επιστολές σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις

Η κυβέρνηση βλέπει το ενδεχόμενο να στείλει επιστολές σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις

Δεν εφησυχάζετε η κυβέρνηση παρά τη θετική, διεθνώς , ανταπόκριση που έχουν οι θέσεις της Ελλάδας  έναντι στους ισχυρισμούς της Άγκυρας, και σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ εξετάζει το ενδεχόμενο να ενημερώσει για το θέμα, με επιστολές στις Βρυξέλλες και την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και το ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση  ουσιαστικά θέλει με τις επιστολές να απαντήσει αναλυτικά σε όλους τους ισχυρισμούς της Τουρκίας.

Οι επιστολές θα απαντούν αναλυτικά σε όλους τους ισχυρισμούς της Άγκυρας, παρουσιάζοντας στοιχεία που θα εδραιώνουν και θα αποδεικνύουν το δίκιο της ελληνικής πλευράς. Παράλληλα η κυβέρνηση παραμένει ψύχραιμη απέναντι στην απαράδεκτη και επιθετική ρητορική της Άγκυρας όπως το εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «η Ελλάδα ούτε τρομοκρατείται ούτε πανικοβάλλεται».

Οι επιστολές αναμένεται να παραθέτουν τους κινδύνους για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή,  όπως προκύπτουν από τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις. Η χώρα που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις Συνθήκες δεν μπορεί να εγκαλεί την Ελλάδα σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, σημειώνοντας μάλιστα ότι η Τουρκία είναι το μόνο μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ ούτε έχει επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Βορειοατλαντική συμμαχία.

Please follow and like us: