Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου

Τσαβούσογλου: Προανήγγελλε  την ενίσχυση των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο

 Τσαβούσογλου: Προανήγγελλε  την ενίσχυση των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη του στην Τουρκική τηλεόραση σχολίασε  την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ προαναγγέλοντας  την ενίσχυση των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

Σας παραθέτουμε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου:

«Θα στείλουμε περισσότερες δυνάμεις στην Κύπρο ώστε να προστατεύσουμε τους Τουρκοκύπριους και θα καλύψουμε τις ανάγκες τους σε όπλα. (…) Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τους νόμους μας στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε αποφασισμένοι και σε αυτό το θέμα. Οι ΗΠΑ ήραν το εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς. Εναντίον ποιου θα δώσετε αυτά τα όπλα; Τι θα κάνουμε εμείς; Θα στείλουμε περισσότερες δυνάμεις εκεί για να προστατεύσουμε τους Τουρκοκύπριους και θα καλύψουμε ό,τι χρειάζονται ως όπλα. Θα λάβουμε αποφασιστικά τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων.»

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην «στρατιωτικοποίηση» των νησιών:

«Όσο η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς των νησιών που ήταν άοπλα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα λάβουμε και εμείς τα απαραίτητα μέτρα. Οι ΗΠΑ διέκοψαν την πολιτική ουδετερότητας και κάνουν βήματα υπέρ της Ελλάδας. Στο παρελθόν ακολούθησαν μια πολιτική ισορροπίας. Θα διασφαλίσουμε τη δική μας ασφάλεια τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο».

Please follow and like us: