Παρασκευή, 12 Απριλίου

«Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντά της εφόσον παραστεί ανάγκη»  απάντα  το Ελληνικό ΥΠΕΞ στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας

Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντά της εφόσον παραστεί ανάγκη»  απάντα  το Ελληνικό ΥΠΕΞ στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας.

Απάντηση στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας τονίζοντας πως  δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας, όμως θα υπερασπιστεί, με τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματά της εφόσον παραστεί η ανάγκη. Για την Τουρκία η ανακοίνωση αναφέρει πως «έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντά της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου», ωστόσο δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα.

Αναλυτικά η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli). Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας.

Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη.»

Please follow and like us: