Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου

Συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις ο  Ερντογάν «Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη της Τουρκίας, θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματα»

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις του  θίγοντας τις φωτογραφίες που παρουσίασε το πρακτορείο Anadolu, με το θέμα της παρουσίας στρατιωτικών οχημάτων σε ελληνικά νησιά.

Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς. Οι Έλληνες θα λογοδοτήσουν».

Παράλληλα ο  Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του ζητήθηκε να μπει τέλος στις παραβιάσεις στα νησιά και να αποκατασταθεί το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε πάλι  λόγο για προκλήσεις από την Ελλάδα λέγοντας πως:

«Παρακολουθούμε τις προκλήσεις της Αθήνας (…) Γνωρίζουμε ότι η πραγματική πρόθεση όσων προκάλεσαν τους Έλληνες πολιτικούς ήταν να υποσκάψουν το πρόγραμμά μας για το χτίσιμο μιας μεγάλης Τουρκίας».

Τον ρόλο της Τουρκίας ως διαμεσολαβητή επιχείρησε, ταυτόχρονα, να αναδείξει ο Ερντογάν όσον αφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία. Σε μια περίοδο που  η Άγκυρα έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις από τη διεθνή κοινοτητα για απουσία επιβολής κυρώσεων στη Μόσχα, ο Τούρκος προεδρος τόνισε ότι η χώρα του «έχει επιτύχει πολλές διπλωματικές επιτυχίες όσο αφορά στην επικοινωνία Ρωσίας-Ουκρανίας. Ενώ για το θέμα των σιτηρών λέγοντας ότι πάνω από πέντε εκατ. τόνοι εξήχθησαν από την Ουκρανία από τότε που ταξίδεψε το πρώτο πλοίο μετά τη συμφωνία της Κωνσταντινούπολης.

Please follow and like us: