Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου

Άρθρο του Φώτη Καρυδά:  Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί κανένα είδος εκφοβισμού

Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί κανένα είδος εκφοβισμού

Ο Φώτης Καρυδάς στο άρθρο του τόνισε πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Νέα Υόρκη  στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών διεμήνυσε πως στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική της χώρας, κινούμαστε πάντα με γνώμονα το διεθνές δίκιο, ενώ παράλληλα  ενημέρωσε τους θεσμικούς συνομιλητές του για την κλιμακούμενη ρητορική της τουρκικής ηγεσίας και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Αγκυρα. Είναι ολοφάνερο πως η αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας από την Τουρκία, ενός συμμάχου της στο ΝΑΤΟ, είναι απαράδεκτη και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από κανέναν.

Σας παραθέτουμε το άρθρο:

«Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί κανένα είδος εκφοβισμού

Σε ότι έχει να κάνει με τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική της χώρας, κινούμαστε πάντα με γνώμωνα το διεθνές δίκιο διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και στα περιστατικά παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινότητας σε βάρος της χώρας μας.

Μάλιστα, ενημέρωσε όλους τους θεσμικούς συνομιλητές του για την κλιμακούμενη ρητορική της τουρκικής ηγεσίας και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Αγκυρα, απαντώντας στις άτοπες και άστοχες κατηγορίες του Ερντογάν πως η Ελλάδα σκοτώνει παιδιά στο Αιγαίο!

Τουνταντίον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η χώρα μας έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα. «Εχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας. Αλλά με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως υπάρχει μόνο ένα πλαίσιο για την επίλυση διαφορών μεταξύ των κρατών και αυτό είναι η αυστηρή τήρηση του διεθνούς δικαίου, και στην περίπτωσή μας, η τήρηση του δίκαιου της θάλασσας.Ακόμα, χαρακτήρισε απαράδεκτη την προκλητική ρητορική των Τούρκων, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία αμφισβητούν την κυριαρχία επί των ελληνικών νησιών.

Είναι ολοφάνερο πως η αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας από την Τουρκία, ενός συμμάχου της στο ΝΑΤΟ, είναι απαράδεκτη και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από κανέναν.

Η ελληνική εξωτερική πολιτική δημοσιοποιεί συνεχώς τις αστήρικτες διεκδικήσεις και προκλήσεις της τουρκικής πλευράς με αποτέλεσμα οι επιθέσεις τους να γυρίζουν εναντίον τους. Η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ έχουν αντιληφθεί πλέον τον πραγματικό ρόλο που παίζει η Τουρκία. Ετσι, στην περίπτωση που ο Ερντογάν κάνει κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, οι σύμμαχοί μας δεν θα αφήσουν αυτήν την πράξη ατιμώρητη.  Εξάλλου ο Ερντογάν γνωρίζει πως η ελληνική πλευρά είναι πλήρως προετοιμασμένη και, παρά τις συνεχόμενες προκλήσεις, θα αναγκαστεί στο τέλος να κινηθεί στα όρια της νομιμότητας.

Και η ελληνική πλευρά είναι πάντα προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα. Τα οπλικά μας συστήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας και εξαιρετικής ποιότητας αλλά και το ηθικό του ελληνικού στρατού βρίσκεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Και ναι, αυτό το γνωρίζει καλά ο Ερντογάν..»

Please follow and like us: