Τουρκία : Ρωσία και Τουρκία σχεδιάζουν απευθείας πτήσεις από την Μόσχα στα Κατεχόμενα

Απευθείας πτήσεις από Μόσχα στα Κατεχόμενα σχεδιάζουν Ρωσία και Τουρκία σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ. Μάλιστα ο Ερντογάν θα είναι στην πρώτη πτήση από Μόσχα για το ψευδοκράτος.

Αυτές οι κινήσεις που αποτελούν πρόκληση προς τη Λευκωσία και την ΕΕ, φέρεται να σχεδιάζει η Ρωσία στην Κύπρο. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως η Τουρκία έχει εντάξει το αεροδρόμιο του ψευδοκράτους στα αεροδρόμια που θεωρούνται τουρκικά και οι πτήσεις θεωρούνται εσωτερικές. Ενώ παράλληλα η  Ρωσία τη περασμένη εβδομάδα διόρισε νέο πρέσβη στη Λευκωσία, ο οποίος για πρώτη φορά είναι μουσουλμάνος, πρώην πράκτορας της KGB και το όνομα του έχει εμπλακεί σε εγκληματικές πράξεις, με σκιές για τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου στην Ινγκουσετία.

Τουρκία : Ρωσία και Τουρκία σχεδιάζουν απευθείας πτήσεις από την Μόσχα στα Κατεχόμενα

Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ αναφέρει πως με τη συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί η πρώτη απευθείας πτήση από τη Ρωσία στα κατεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου. Δεν επιλέχτηκε αυτή η ημερομηνία τυχαία καθώς είναι η 15η Νοεμβρίου είναι η επέτειος της ανακήρυξης του ψευδοκράτους το 1983.

Η Μιλλιέτ αναφέρει  πως η εξέλιξη αυτή εκλαμβάνεται ως διπλωματική νίκη για το ψευδοκράτος και την Τουρκία και πως θα ανοίξει τον δρόμο για την αναγνώριση του ψευδοκράτους, και πως η  ρωσική κυβέρνηση έδωσε τη συγκατάθεσή της για έναρξη απευθείας πτήσεων προς το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη  Κύπρο, το οποίο ανακαινίστηκε και θα εγκαινιαστεί από τον Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Μιλλιέτ”, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ είπε ότι:

«Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αναγνώριση του ψευδοκράτους η έναρξη απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία στα κατεχόμενα. Θα το καλωσορίσουμε εάν συμβεί μια τέτοια εξέλιξη με τη Ρωσία στο πλαίσιο της πολιτικής ισορροπίας με την Τουρκία. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα  (για το ψευδοκράτος) , έτσι αρχίζει η αναγνώριση, το σημαντικό είναι οι οικονομικές κινήσεις».

Τουρκία : Ρωσία και Τουρκία σχεδιάζουν απευθείας πτήσεις από την Μόσχα στα Κατεχόμενα

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι η Τουρκία πραγματοποιεί ήδη απευθείας πτήσεις προς το παράνομο αεροδρόμιο από τη δεκαετία του 1970 και συνέχισε λέγοντας πως:

 «Σύμφωνα με τους δικηγόρους μας, δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχουν απευθείας πτήσεις. Αλλά οι Ελληνοκύπριοι αντιτίθενται με στόχο να εμποδίσουν την πρόοδό μας και να μας γονατίσουν. Η Ρωσία, για τους δικούς της λόγους, αποσύρει αυτήν την ένσταση, εάν μια ιδιωτική εταιρεία θέλει να πετάξει από τη Μόσχα απευθείας στο Ερτζάν (παράνομο Αεροδρόμιο Τύπου) , δεν υπάρχει πρόβλημα λέει, από τη στιγμή που λέει ότι είναι η πολιτική της εταιρείας, αυτό θα συμβεί.  (…) Η  συμμετοχή της νότιας Κύπρου (Κυπριακή Δημοκρατία) στα εμπάργκο κατά της Ρωσίας επιδείνωσε τις σχέσεις με τη Ρωσία», προσθέτοντας ότι «η Ρωσία αισθάνεται άβολα με αυτό».

 

Please follow and like us: