Κυριακή, 14 Απριλίου

«Προσωπικός Ιατρός»  Οι 10 νέες ειδικότητες που εντάσσονται στο σύστημα του θεσμού

Ένταξη στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού όλων των παθολογικών ειδικοτήτων – Η απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Θάνος Πλεύρης: «Σε 45 ημέρες από τη λειτουργία του διαδικτυακού ιστότοπου έχουν εγγραφεί περίπου 3,5 εκατ. πολίτες στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού και 3.200 γιατροί είναι ενταγμένοι στο σύστημα.»

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης  μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ανέφερε:

«Πράγματι χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς, γιατί χρειαζόμαστε ο πολίτης να έχει και περισσότερες εναλλακτικές αλλά και στην Αττική λόγου χάρη ή σε κάποιες άλλες περιοχές αυτή τη στιγμή η κάλυψη του πληθυσμού δεν είναι η επιθυμητή. Σε όλες τις άλλες περιφέρειες έχουμε μια κάλυψη γύρω στο 75%, άρα μπορούμε να εγγράψουμε 1,5 εκατ. πολίτες, εκτός από κάποια νησιά. Στην Αττική, πράγματι, η κάλυψη είναι μικρότερη. Η περίοδος εγγραφής δεν σταματάει ποτέ, απλώς από 1ης Οκτωβρίου θα υπήρχε η εφαρμογή των κινήτρων και των αντικινήτρων. Έχουμε πει ότι όσο δεν υπάρχει η δυνατότητα του πολίτη να εγγραφεί χωρίς ταλαιπωρία στον προσωπικό γιατρό δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντικίνητρα, αντιθέτως θα εφαρμοστούν τα κίνητρα. Δηλαδή όσοι εγγράφονται θα έχουν και προτεραιοποίηση στα ραντεβού τους, θα πάρουν και το δωρεάν πακέτο των προληπτικών εξετάσεων, αλλά το αντικίνητρο της αυξημένης συμμετοχής προφανέστατα θα εφαρμοστεί μόνο όταν η επάρκεια των γιατρών θα είναι τέτοια που ο πολίτης θα μπορεί να εγγραφεί»

Στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού υπογραμμίζεται ότι έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 3.800.000 πολίτες.

Οι 10 νέες ειδικότητες

Εντάσσονται  στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού όλες οι ειδικότητες με βασική εκπαίδευση Παθολογία σύμφωνα με την απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη συγκεκριμένα:

Αιματολογίας,

Γαστρεντερολογίας,

Ενδοκρινολογίας-Διαβητολογίας,

Καρδιολογίας,

Νευρολογίας,

Νεφρολογίας,

Ρευματολογίας,

Παθολογικής Ογκολογίας,

Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας και

Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, οι οποίοι ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Please follow and like us: