Παρασκευή, 12 Απριλίου

Γιάννης Οικονόμου: H Νέα Δημοκρατία είναι σε τροχιά αυτοδυναμίας στη δεύτερη κάλπη

Γιάννης Οικονόμου: H Νέα Δημοκρατία είναι σε τροχιά αυτοδυναμίας στη δεύτερη κάλπη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΕΝΝΑ στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη τόνισε  πως είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, όπως συμβαίνει και παγκοσμίως. Η εικόνα της χώρας, εν μέσω συνεχών κρίσεων, δεν είναι η εικόνα μιας κατεστραμμένης οικονομίας. Κοιτάξτε γύρω σας, βλέπετε λουκέτα, βλέπετε επιχειρήσεις να κλείνουν; Εδώ δεν μιλάμε για μια κρίση, εδώ λέμε ότι έχει πέσει ο ουρανός στα κεφάλια όλων των λαών στην Ευρώπη.

Σας παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του:

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως είναι ευχάριστο πως και ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε και αναγνωρίζει ότι χωρίς το πρώτο κόμμα δεν γίνεται Κυβέρνηση. Επεσήμανε όμως ότι «ένα θέμα είναι τι μπορεί να χρειάζεται και ένα άλλο να προκύπτει μια κυβέρνηση συμπαγής. Αν ο ένας πάει στην ανατολή και ο άλλος στην δύση, δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη του ο κόσμος όταν πάει να ψηφίσει» και σημείωσε πως «δεν μπορεί να έχουμε επανάληψη αυτών που είχαμε με την Συμφωνία των Πρεσπών και κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών».

Για τους συνταξιούχους :

«Η δέσμευση της κυβέρνησης ήταν για να δοθούν σε όλους τα αναδρομικά μόνο για τις κύριες συντάξεις, ασχέτως αν έχουν κάνει αγωγή ή όχι. Αν βρείτε κάποια δήλωση που να λέει κάτι διαφορετικό, πρέπει να το δούμε», είπε ο κ. Οικονόμου για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Επίδομα θέρμανσης:

Ερωτηθείς για το επίδομα θέρμανσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις και ότι οι όροι είναι αυτοί που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό και εξειδικεύτηκαν στην αρχή της εβδομάδας.

Επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος:

Σχετικά με τις επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως «δεν τιμωρείται κανένας, δεν εξαιρείται κανείς από την στήριξη. Δεν θα ξυπνήσουν οι συμπολίτες μας και δεν θα έχουν καμία στήριξη για καταναλώσεις ρεύματος. Ίσα-ίσαπου για έναν αριθμό υψηλό σε κιλοβατώρες πχ. 500 κιλοβατώρες, κάπου εκεί θα είναι το όριο, δεν θα υπάρχει καμία επίπτωση σε σχέση με τον περσινό λογαριασμό. Από εκεί και πέρα, για μεγαλύτερες καταναλώσεις θα υπάρχει μια έκπτωση για όσους κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας».

Ενεργοβόρες επιχειρήσεις:

«Οι φούρνοι και οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις στηρίζονται μέσα από τον μηχανισμό που έχουμε δημιουργήσει και επιστρέφει τα λεγόμενα υπερκέρδη στον καταναλωτή. Ακούστηκαν από τον κ. Τσίπρα φοβερές ανακρίβειες από ελλιπή ενημέρωση ή για λόγους αντιπολιτευτικούς. Είπε θα φορολογήσει τα υπερκέρδη επιχειρήσεων ενέργειας. Μα ήδη από τον Ιούλιο αυτό γίνεται και από αυτούς τους πόρους επιδοτούνται όλοι οι λογαριασμοί για τις αυξήσεις».

 

Please follow and like us: