Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου

Η Ν.Δ. καταγγέλλει βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως μίλησε στο «Α Haber» για «τουρκική» μειονότητα

Η Ν.Δ. καταγγέλλει βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως μίλησε στο «Α Haber» για «τουρκική» μειονότητα

Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, που προ ημερών απασχόλησε και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας με αφορμή την εκλογή ψευδομουφτή στην Ξάνθη, έδωσε συνέντευξη στην τουρκική τηλεόραση «Α Haber» και έσπευσε να διαβεβαιώσει τους συνομιλητές του ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της τουρκικής (σ.σ. έτσι την αποκάλεσε) μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, έτσι ο  βουλευτής του κόμματος και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του κυβερνώντος κόμματος Τάσος Χατζηβασιλείου σε ανάρτηση του την οποία συνοδεύει και από το σχετικό βίντεο σημειώνει:

«Ο βουλευτής Ξάνθης του @syriza_gr Χουσεΐν Ζεΐμπέκ δηλώνει στην τουρκική τηλεόραση: «Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας». Επιτέλους, γιατί κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν ανοχή σε τέτοιες απαράδεκτες τοποθετήσεις βουλευτών τους;»

Πριν από λίγες ημέρες ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ παρέστη σε συνάντηση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με «ομογενείς» από την Ξάνθη, ενόψει της εκλογής ψευδομουφτή.

Πρόσφατα, ο Τάσος Χατζηβασιλείου είχε αναρτήσει στο Twitter σχετικά με την παρουσία του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής με «ομογενείς» από την Ξάνθη, ενόψει της εκλογής ψευδομουφτή:

«Στην επίσημη σελίδα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, εν όψει εκλογής ψευδομουφτή: «(…) Σήμερα συναντηθήκαμε με ομογενείς μας στον Τόπειρο Ξάνθης (…)». Στο κέντρο της φωτογραφίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Η ελληνική κοινωνία περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις».

 

 

Please follow and like us: