Κυριακή, 14 Απριλίου

Τσαβούσογλου: Η φιλία της Τουρκίας είναι καλή, αλλά η εχθρότητά της είναι τραγική

Η φιλία της Τουρκίας είναι καλή, αλλά η εχθρότητά της είναι τραγική είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου σε άλλο ένα κρεσέντο απειλών και προειδοποιήσεων προς την χώρα μας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε εκδήλωση στην επαρχία Χαϊμάνα  το πρωί της Δευτέρας (12/09) συνέχισε στους ίδιους προκλητικούς τόνους που χάραξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Άλλο ένα κρεσέντο απειλών και προειδοποιήσεων από τον Τσαβούσογλου κατηγορώντας την Ελλάδα ότι «ξύνεται».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε χαρακτηριστικά:

«Αν και λέμε ότι τα δικαιώματα των γειτόνων θα πρέπει να γίνονται σεβαστά και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, οι Έλληνες συνεχίζουν να ξύνονται. Αν ξεκινήσετε μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες όπως συνέβη και στο παρελθόν. Αυτή είναι μια προειδοποίηση προς την Ελλάδα. (…) Πριν από 951 χρόνια με την μάχη του Ματζικέρτ κάναμε πατρίδα μας την Ανατολία. Αυτό είναι το πνεύμα που 100 χρόνια προστάτεψε την πατρίδα, το ίδιο πνεύμα ισχύει και σήμερα. Γι’ αυτό μαζέψτε τα μυαλά σας και συνέλθετε. Απευθυνόμαστε κυρίως στην Ελλάδα. Μη γίνεστε όργανα άλλων, μη συνεχίζετε τις προκλήσεις. Γιατί η φιλία της Τουρκίας είναι καλή, αλλά η εχθρότητά της είναι τραγική».

 

 

Please follow and like us: