Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ «Όχι σε εκλογές, όχι σε αλλαγή στον εκλογικό νόμο, όχι σε ανασχηματισμό »

Ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο στη ΔΕΘ απάντησε αρνητικά στα σενάρια πρόωρων εκλογών, ανασχηματισμού αλλά  και αλλαγή στον εκλογικού νόμου.

Απαντώντας στα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, ώστε να κατέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας, ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά: «Δεν είμαι κωλοτούμπας, οι κανόνες δεν αλλάζουν λίγο πριν τις εκλογές».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η απλή αναλογική υποκρύπτει δύο επικίνδυνα σενάρια, ακόμη κι αν η ΝΔ έχει μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Στο πρώτο, όπως ανέφερε, η κάλπη της απλής αναλογικής ενδεχομένως να οδηγήσει σε «πολιτική τερατογένεση» με κυβέρνηση συνασπισμού Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη και με την ανοχή του κ. Κουτσούμπα.

Η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να προκαλέσει πρόωρες εκλογές με απλή αναλογική «αποτελεί αποσταθεροποιητική ενέργεια, γιατί θα κινδυνεύουμε να βρεθούμε εν μέσω δύσκολης συγκυρίας, με επιθετικό γείτονα και βαρύ χειμώνα να εκχωρήσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση».

Απάντησε επίσης σε ερώτηση για το επιτελικό κράτος.

Επιτελικά στελέχη που θα εκπαιδευθούν από το ΕΚΔΑ θα έχουν παρουσία σε όλα τα υπουργεία. Βεβαίως και πάντα κάνουμε προσαρμογές και μαθαίνουμε από τα λάθη. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλο τρόπο για να φέρει σε πέρας το έργο της μια κυβέρνηση. Εφαρμόζουμε βέλτιστες πρακτικές δυτικών δημοκρατιών.

Ποια είναι η εναλλακτική του επιτελικού κράτους. Ο πρωθυπουργός συντονίζει το έργο της κυβέρνησης. Αυτό κάνουμε.»

 

Please follow and like us: