Παρασκευή, 19 Απριλίου

Αυξήσεις στο επίδομα θέρμανσης εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Αυξήσεις στο επίδομα θέρμανσης εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός πρόκειται για παρέμβαση με συνολικό κόστος που θα αγγίξει συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ.

Κυριάκος Μητσοτάκης «Το επίδομα θέρμανσης, πέρυσι είχε αυξηθεί από τα 84 εκατομμύρια και είχε πάει στα 174 εκατομμύρια. Σήμερα θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια. Τα κριτήρια διευρύνονται, ώστε να ανακουφιστούν περίπου 1,3 εκ. νοικοκυριά».

Το επίδομα θέρμανσης διπλασιάζεται για όσους χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή οποιοδήποτε άλλο καύσιμο  «πλην του φυσικού αερίου», ενώ ετοιμάζεται και παρέμβαση που θα μειώνει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία για όλους.

Αυξήσεις στο επίδομα θέρμανσης εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Ο Πρωθυπουργός Κυριακός  Μητσοτάκης ανέφερε:

«Για όσους δικαιούχους καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου, το επίδομα θα διπλασιάζεται. Ένα ισχυρό κίνητρο για την αντικατάσταση του ηλεκτρισμού ή του φυσικού αερίου με άλλες μορφές θέρμανσης, τονίζω, όπου αυτό μπορεί να είναι εφικτό. Ενώ μελετούμε και θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε σύντομα, και μία ειδική παρέμβαση που θα μειώνει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία για όλους τους Έλληνες καταναλωτές.»

Please follow and like us: