Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου

Δένδιας: Νταηλίκια και απειλές δεν μας φοβίζουν

Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τόνισε «Νταηλίκια και απειλές δεν μας φοβίζουν»

Από το βήμα της Βουλής με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και γενικότερα τις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε απάντηση στην Τουρκία λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Νταηλίκια και απειλές δεν μας φοβίζουν».

Κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κύρωση των πρωτοκόλλων ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για «αγοραίες απειλές και νταηλίκια», που δεν φοβίζουν την Ελλάδα.

«Δεν θα υποτιμήσω τα λεγόμενα τις τελευταίες ημέρες από Τούρκους επισήμους. Είναι πέραν του απαραδέκτου η αναφορά σε κατοχή Ελληνικών νησιών», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Χρησιμοποίησα και ενώπιων της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών την έκφραση ”νταηλίκια” για να υπογραμμίσω ακριβώς τα απαράδεκτα, πρωτόγνωρα και πρωτάκουστα που διατυπώνει η γείτονα. Δεν αξίζουν κριτική και απάντηση. Είναι προφανές ότι υπάρχει ομόνοια του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας. Απειλές αγοραίες για το πότε θα έρθει ο καθένας δεν αγγίζουν την Ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα των φραστικών οξύνσεων ούτε να μετατρέψει οποιοδήποτε θέμα Διεθνούς Δικαίου σε ανατολίτικο καυγά.

«Δεν θα μετατρέψουμε ένα θέμα Διεθνούς Δικαίου και νομιμότητας σε ανατολίτικο καυγά. Η Ελλάδα είναι τμήμα της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας τραβήξει κάτω στο δικό του επίπεδο και στην δική του τακτική, από όπου και αν προέρχεται, είτε είναι γείτονας είτε από άλλη χώρα», πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας.

Σχετικά με την προσχώρηση στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει να κερδίσει απ’ αυτή, όχι μόνο αμυντικά αλλά και σε ευρύτερα θέματα.

Please follow and like us: