Δευτέρα, 15 Απριλίου

Βρετανία: Πάγωμα λογαριασμών ενέργειας για δύο χρόνια

Το μεσημέρι της Πέμπτης η πρωθυπουργός της χώρας, Λιζ Τρας ανακοίνωσε το «πάγωμα» για δύο χρόνια των λογαριασμών ενέργειας για τα βρετανικά νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα τα νοικοκυριά δεν θα πληρώνουν περισσότερες από 2.500 λίρες κάθε χρόνο για την επόμενη διετία αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου. Με το μέτρο αυτό ένα μέσο νοικοκυριό θα εξοικονομήσει έως και 1.000 λίρες ανά έτος διευκρινίζοντας ότι στα μέτρα περιλαμβάνονται και οι 400 λίρες που είχε ανακοινώσει ως βοήθημα ο προκατόχός της Μπόρις Τζόνσον.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους οργανισμούς, όπως μεταδίδει το Sky News, η Λιζ Τρας ανακοίνωσε ότι θα λάβουν ισόποση στήριξη για έξι μήνες η οποία στη συνέχεια θα αναθεωρείται ανά τρίμηνο με την ίδια, πάντως, να μην εξηγεί πώς θα εξασφαλιστεί αυτή η χρηματοδότηση παραπέμποντας σε ανακοινώσεις που θα κάνει αργότερα μέσα στον μήνα ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με την βρετανίδα πρωθυπουργό με το πακέτο αυτό θα υπάρξει μείωση του πληθωρισμού κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με ό,τι αναμενόταν περικόπτοντας έτσι και το κόστος της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους.

Η νέα Πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοινώνοντας το πακέτο στήριξης τόνισε:

«Τις προηγούμενες ημέρες υποσχέθηκα ότι θα αντιμετώπιζα τις αυξήσεις στην ενέργεια που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Ηνωμένο Βασίλειο και σήμερα ανταποκρίνομαι στην υπόσχεσή μου αυτή ενεργοποιώντας την Energy Price Guarantee».

Please follow and like us: